degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pròxim a Barberà

08/05/2020

La fase 1 de recuperació ambiental del riu Ripoll ja llueix plena de vegetació

Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pròxim a Barberà -Imatge 1-

L'estat d'alarma va provocar que el passat 27 de març l'AMB paralitzés les obres del projecte de recuperació de l'ecosistema fluvial al riu Ripoll i la connexió per a vianants. Per altra banda, la manca d'acció humana durant el confinament ha permès que arreli la vegetació plantada a la llera del riu i als deflectors que es van construir dins la fase 1 de recuperació ambiental del riu Ripoll, ja finalitzada. Ahir dimecres, l'AMB va reprendre les obres del gual, mantenint les mesures de salut, higiene i seguretat necessàries.

Amb el personal mínim, es continuarà amb l'execució de les obres. Resten pendents els treballs de les rampes d'accés, la construcció d'una escullera i l'encofrat de les rampes, per acabar amb la naturalització de la zona. Des de l'Ajuntament volem recordar a la ciutadania que no està permès baixar a la llera del riu en aquest tram en obres.

Enginyeria d'alta complexitat
Com hem dit, el mes de març van finalitzar les obres de la fase 1 de recuperació ambiental del riu Ripoll, adjudicat per l'Ajuntament a l'empresa TALIO. Un espai que ja llueix ple de vegetació. En aquesta zona es van desmuntar els horts i es van eliminar els impactes ambientals, amb la retirada i eliminació de vegetació al·lòctona i els residus que es van trobar, creant deflectors, nous canals de riu i nuclis arbrats. Els deflectors vius estan realitzats amb una tècnica d'enginyeria d'alta complexitat, amb una estructura vegetada que passa a formar part de la riba en continuïtat amb el bosc de ribera i, en aquest cas, tenen la funció d'evitar que un dels canals del riu es continuï acostant als murs de formigó que delimiten l'espai hidràulic i que puguin afectar, a la llarga, aquesta estructura i els camins o infraestructures adjacents.

Altres imatges:
Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pròxim a Barberà -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal