degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pr˛xim a BarberÓ

08/05/2020

La fase 1 de recuperaciˇ ambiental del riu Ripoll ja llueix plena de vegetaciˇ

Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pr˛xim a BarberÓ -Imatge 1-

L'estat d'alarma va provocar que el passat 27 de marš l'AMB paralitzÚs les obres del projecte de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial al riu Ripoll i la connexiˇ per a vianants. Per altra banda, la manca d'acciˇ humana durant el confinament ha permŔs que arreli la vegetaciˇ plantada a la llera del riu i als deflectors que es van construir dins la fase 1 de recuperaciˇ ambiental del riu Ripoll, ja finalitzada. Ahir dimecres, l'AMB va reprendre les obres del gual, mantenint les mesures de salut, higiene i seguretat necessÓries.

Amb el personal mÝnim, es continuarÓ amb l'execuciˇ de les obres. Resten pendents els treballs de les rampes d'accÚs, la construcciˇ d'una escullera i l'encofrat de les rampes, per acabar amb la naturalitzaciˇ de la zona. Des de l'Ajuntament volem recordar a la ciutadania que no estÓ permŔs baixar a la llera del riu en aquest tram en obres.

Enginyeria d'alta complexitat
Com hem dit, el mes de marš van finalitzar les obres de la fase 1 de recuperaciˇ ambiental del riu Ripoll, adjudicat per l'Ajuntament a l'empresa TALIO. Un espai que ja llueix ple de vegetaciˇ. En aquesta zona es van desmuntar els horts i es van eliminar els impactes ambientals, amb la retirada i eliminaciˇ de vegetaciˇ alĚl˛ctona i els residus que es van trobar, creant deflectors, nous canals de riu i nuclis arbrats. Els deflectors vius estan realitzats amb una tŔcnica d'enginyeria d'alta complexitat, amb una estructura vegetada que passa a formar part de la riba en continu´tat amb el bosc de ribera i, en aquest cas, tenen la funciˇ d'evitar que un dels canals del riu es continu´ acostant als murs de formigˇ que delimiten l'espai hidrÓulic i que puguin afectar, a la llarga, aquesta estructura i els camins o infraestructures adjacents.

Altres imatges:
Es reprenen les obres del gual del riu Ripoll, en el tram pr˛xim a BarberÓ -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal