degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Centre Cultural

Centre Cultural -Imatge 1- El Centre Cultural de Ripollet es va inaugurar el 23 d'abril de 1995 als terrenys de l'antic escorxador. Al llarg d'aquests anys ha esdevingut el principal equipament cultural polivalent per la població. Actualment és la seu del Patronat Municipal de Cultura. L'equipament ofereix diversos serveis a la ciutadania i a les entitats. Té programació pròpia en diversos àmbits i acull les propostes i programes d'un nombrós teixit associatiu. Ofereix també informació als ciutadans pel que fa a l'oferta cultural i als serveis que tenen al seu abast, tant des de la iniciativa pública, com privada.

EQUIPAMENT

L'edifici té una superfície de 2.500 metres quadrats i compta amb una sala d'actes, 2 sales d'exposicions, 11 aules per a tallers, 8 sales de reunions, 3 despatxos, a banda d'espais comunitaris i bar.


ACTIVITATS

Arts plàstiques i visuals:
- Programa professional d'arts visuals: respon als objectius establerts de difondre l'art contemporani fent que els nous llenguatges artístics siguin més entenedors per a tots els públics. En aquest sentit, el Patronat de Cultura fa una aposta en ferm per l'educació en la programació d'art. Un altre dels objectius és apostar per una programació professional d'arts visuals que permeti al Centre Cultural convertir-se en un referent pels municipis més propers.

-Trobades amb l'art: el PMC organitza dues sortides al mes per visitar les exposicions que es poden veure a Barcelona i rodalies. Aquest programa compta amb la col·laboració dels professors que imparteixen els tallers de pintura del Centre Cultural.

Cursos i tallers:
El Centre Cultural té una programació anual de tallers amb més de 40 grups. S'imparteixen entre octubre i juny i esdevenen el marc formatiu inicial per despertar interessos i capacitats per a tots els públics a més el programa té l'objectiu d'incidir positivament en els hàbits d'ús d'equipaments públics, generar intercanvis i relacions personals. Programació cursos i tallers 2015-16.


ESPAIS
- Sala d'actes
- Cuina
- Aula insonoritzada de música i dansa
- Aules de tallers
- Aules de reunions
- Estudi i laboratori fotogràfic Sala d'exposicions
- Sala 1 d'exposicions
- Sala d'Art Altres espais expositius
- Vestíbul del Centre Cultural
- Bar del Centre Cultural projecte "l'Ull al Pany"


SERVEIS
- Informació al ciutadà i assessorament a les entitats culturals
- Allotjament de la seu social d'entitats
- Cessió d'espais tant per activitats puntuals (xerrades, reunions...), com per a activitats específiques (laboratori fotogràfic, cuina, aula de música, aula d'audiovisuals...)
- Lloguer d'espais a empreses i particulars
- Promoció i suport del teixit associatiu

- Promoció de l'activitat creativa local i incentivar la producció mitjançant convocatòries de concursos i elaborant convenis de col·laboració amb entitats
- Foment i organització de programes educatius en els àmbits de les arts visuals i escèniques, entre d'altres
- Difusió cultural de les propostes locals i estímul de la formació de públic en les arts escèniques i la música en general

- Coordinació de l'agenda cultural del municipi
- Gestió de demandes d'infraestructures per a activitats organitzades pel teixit associatiu local
- Punt de connexió gratuïta a Internet
- Seu de l'Oficina de Català: cursos de català de diferents nivells adreçats a la població adulta que poden ser orals i escrits, presencials i a distància


COM ARRIBAR-HI?
Si vens de fora del municipi, pots venir amb:

Autobús: Des de Barcelona, agafar l'autobús 620 (Fabra i Puig) fins a la parada Ripollet - Federico García Lorca i adreçar-se al Centre Cultural o E4 (Sagrera o Fabra i Puig) fins a la parada Ripollet - Rambla Sant Jordi/Centre Cultural .
Des de Sabadell, agafar l'autobús B-2 fins la parada Ripollet - Federico García Lorca i adreçar-se al Centre Cultural.

Tren: Agafar la línea 4 o 7 fins a Cerdanyola del Vallès i adreçar-se al Centre Cultural

Cotxe: Per l'autopista C-58, sortida 4 Cerdanyola del Vallès Ripollet / Montcada i Reixac. Per l'autopista AP-7, sortida 19 Ripollet/Barberà del Vallès. http://goo.gl/maps/C8HyZ

AdreçaRambla de Sant Jordi, 2-4Icona enllaç
Telefon93 504 60 25
Emailcultura@ripollet.catIcona enllaç

Altres imatges:
Centre Cultural -Imatge 2-Centre Cultural -Imatge 3-Centre Cultural -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal