degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Visita'ns

10/12/2014

RIPOLLET, MOLT PER VEURE


Ripollet, situat a només 12,5 km de Barcelona, gaudeix d'una situació privilegiada que fa d'aquesta població vallesana, un perfecte punt de partida o de destí, sigui quin sigui el motiu de la teva visita: cultural, familiar, de descans o de negoci...

A Ripollet, hi trobaràs allotjament, restaurants, terrasses, comerç, teatre, exposicions, patrimoni, festes, natura, esport i vida saludable. Ripollet reuneix un munt de qualitats que satisfaran les expectatives de qualsevol visitant.

Ripollet té molt per veure!

Molí d'en Rata
El Molí d'en Rata és un dels darrers molins hidràulics fariners que van funcionar al Vallès Occidental. Data de l'any 1825 i conserva tota la maquinària original. Recentment museïtzat, permet al visitant conèixer com funcionaven aquests ginys de tradició medieval, com era la vida dels qui habitaven el molí ripolletenc i quines llegendes l'envoltaven. A la planta superior, es pot visitar l'exposició "El pa de la diversitat" on es parla dels cereals i de la seva importància com a aliment universal. Qui s'hi acosta, pot gaudir de l'experiència de fer el seu propi pa osenzillament deixar-se seduir per l'encant d'aquest antic molí fariner.


Vil·la mil·lenària i de futur Casa Modernista
El pas dels segles ha deixat petjades que es barregen amb l'actualitat d'un municipi metropolità. L'estil romànic, el popular, el modernista, el industrial i el contemporani s'entrellacen en els carrers d'aquest petit indret vallesà, que té molt per mostrar.


Espais naturals i d'esbarjo
Ripollet gaudeix de 46 hectàrees de zona verda entre parcs i espais naturals, de deu quilòmetres de carril bici i d'un vial paral·lel al riu Ripoll, amb dos quilòmetres de longitud. Aquestes espais ofereixen llocs d'esbarjo on poder passejar en família, on practicar esport a l'aire lliure i on gaudir de la natura i la tranquil·litat. A més, des de la Casa Natura es programen activitats amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni mediambiental del nostre municipi.


Festes i tradicions
Un dels treCorpusts que distingeix Ripollet és la seva riquesa cultural i associativa, amb activitats diverses gairebé cada cap de setmana. A banda, festes com Els Tres Tombs, la Festa Major, la Trobada de Gegants, el Corpus i els Espais amb Encant o el Sant Jordi a la rambla i la Mostra Gastronòmica són, des de fa anys, referents a la comarca. Si a més, tasteu les delicioses Rodes de Molí, segur que us quedareu amb ganes de tornar-hi!

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal