degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Festes

09/09/2014

La vila de Ripollet té una àmplia i diversa oferta d'actes i festes culturals i populars al llarg de tot l'any. L'Ajuntament i les diferents entitats que hi ha al municipi s'encarreguen de mantenir vives les tradicions i dinamitzar la vida sociocultural amb un seguit d'activitats obertes a tothom.


Gener
L'any arrenca amb la Cavalcada de Reis, abans però, els més petits han lliurat la seva carta a ses majestats. El primer mes de l'any s'acomiada amb la Festa de Sant Antoni Abad, declarada Festa d'Interès Turístic, amb l'Ofici Solemne, la benedicció dels animals, la característica passada dels Tres Tombs i el tradicional concert i ball.

Febrer
És el temps de disbauxa per excel·lència, amb el Cabraboc com a símbol. Ripollet viu molt intensament el Carnaval, amb un ball infantil, una rua multitudinària encapçalada pel foc, una festa per joves i, finalment, el dimecres de cendra, la sardinada popular. A finals de mes, es celebra el Dia d'Andalusia amb un festival flamenc.

Març
Aquest mes s'omple d'activitats d'àmbits ben diversos. S'inicia amb els actes del Dia de la Dona, els veïns i veïnes de Can Mas organitzen el popular concurs de Migas i al barri de Can Clos, s'instal·la la Fira dels Horts. Finalment, la ballada de Gitanes omple el pavelló.

Abril
Amb l'arribada de la primavera i la celebració de la Setmana Santa es fa la processó de Divendres Sant així com la tradicional Cantada de caramelles. Aprofitant el bon temps, els excursionistes caminen fins a Montserrat i els nens i nenes participen al concurs de dibuix del barri de Can Mas. Les entitats omplen els carrers pel Sant Jordi a la Rambla, el diumenge abans de la diada, on també s'hi acullen parades d'artesania, llibres i roses. Cap al migdia, els restauradors locals ens ofereixen els millors plats a la Mostra gastronòmica. El dia 23 d'abril, amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, se celebra La Festa del Llibre.

Maig
La literatura es fa present amb el certamen dels Jocs Florals. El patrimoni pren rellevància especialment el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus. Les festes del barri de Maragall posen punt i final al mes de maig.

Juny
Els carrers del nucli antic s'omplen de flors per la Diada de Corpus i tenim l'oportunitat de veure l'Ou com Balla a l'absis de l'església de Sant Esteve. El mateix dia tenim els Espais amb Encant, que ens permeten posar en valor i descobrir bonics indrets, sovint desconeguts o desapercebuts, del nostre municipi. A més, es fan les cloendes dels cursos escolars, dels tallers del Patronat Municipal de Cultura i de les entitats. Per Sant Joan no falten el ball, les revetlles i els petards.

Juliol
Acabada l'escola, els nens i nenes omplen el seu temps d'oci i lleure als Casals d'Estiu. El Certamen de Curtmetratges fa més agradables les caloroses nits d'estiu. El Festival de danses folklòriques ens apropa a cultures d'arreu del món mitjançant el ritme i el ball. I la Festa del barri de Sant Andreu convida a tothom a gaudir d'activitats a l'aire lliure.

Agost
Ripollet agafa forces per participar de la seva Festa Major, que té lloc el darrer diumenge de mes, coincidint amb la celebració de Sant Esteve màrtir, patró del municipi. La gent surt al carrer per divertir-se amb un programa d'activitats extens i divers que inclou la festa jove de La Gibrelleta.

Setembre
Els afeccionats a les sardanes viuen el seu moment més especial amb l'Aplec Sardanista. L'alegria continua el darrer cap de setmana del mes amb les Festes de la Tardor del barri del Pont Vell que coincideixen amb les Jornades Europees del Patrimoni.

Octubre
És el mes de les celebracions de les Festes del Pilar i els pessebristes commemoren la festa del seu patró, Sant Francesc d'Assís. Geganters vinguts d'arreu visiten Ripollet amb motiu de la Trobada de Gegants. I el menjar torna a prendre protagonisme amb el Concurs de potaje.

Novembre
Per Tots Sants, s'organitzen diverses castanyades populars i el Túnel del Terror.

Desembre
L'organització del joc del Quinto anuncia l'arribada del Nadal que ens porta concerts i representacions teatrals, el Caga Tió i els tradicionals pessebres. La nit de Cap d'Any s'organitza un ball popular per donar la benvinguda al nou any que comença.


Tot l'any
I durant tot l'any, a la Biblioteca es gaudeix de l'Hora del conte i de l'activitat Els més petits fem dissabte. Periòdicament també s'organitzen exposicions i sessions del Club de Lectura.

Al Teatre Auditori la programació estable de Teatre Professional i els Espectacles Infantils.

Al Centre Cultural programació d'exposicions professionals d'arts visuals i de mostres d'artistes amateus i entitats, a més de tallers, trobades amb l'art i activitats diverses.

Al CIP Molí d'en Rata els tallers familiars Juga amb la història, visites guiades, jornades especials i una àmplia oferta educativa. Al Casal de Joves programació d'activitats organitzades per i per a joves, com concerts, cursos i tallers o cicles de curtmetratges, que van variant en funció de la programació anual.

Al Centre Parroquial, programació estable de teatre i actuacions d'entitats i al Pavelló, ball els dissabtes a la nit i actes diversos organitzats per entitats.

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal