degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Ripollet celebra el 2020 l'Any Sumem verd

04/02/2020

Durant aquest any, Ripollet farà una reflexió i pararà especial atenció en les polítiques que promoguin la conscienciació i també l'acció cap a la sostenibilitat i la lluita conjunta contra el canvi climàtic, en el marc de l'Any Sumem Verd. Tal com ha explicat aquest matí, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, en roda de premsa, Sumem verd s'obre a la participació d'entitats, comunitat educativa, veïns i veïnes, i es concretarà en actuacions que, "a banda de voler incidir en el nostre entorn físic proper, també han de fer visible el nostre compromís amb les generacions futures".

Ripollet celebra el 2020 l'Any Sumem verd -Imatge 1- Des de l'Ajuntament ja estem treballant en projectes com ara la recuperació de l'espai fluvial del riu Ripoll i mesures per frenar l'augment d'abocaments de mobles i altres residus de gran volum de forma descontrolada al municipi. També hem endegat un projecte d'educació ambiental per al foment de la cultura del residu zero i l'economia circular als centres educatius de Ripollet i hem signat un conveni amb la UPC per a la realització de controls ambientals durant els pròxims quatre anys per a controlar les emissions d'empreses i l'impacte de la C-58.

"Hem de ser proactius i afrontar amb corresponsabilitat la situació climàtica actual, declarada d'emergència" ha apuntat l'alcalde, qui assegura que hem d'actuar no només des d'àrees com la protecció del medi, serveis municipals o la mobilitat, ja encarades cap a polítiques més sostenibles, sinó "hem de sumar verd amb majúscules, implicant al món empresarial, els agents culturals i esportius i la comunitat educativa", des d'on ens arriben contínuament propostes i inquietuds en relació al canvi climàtic i la contaminació ambiental.

Per a la divulgació dels valors, les bones pràctiques i les accions incloses en aquesta iniciativa, durant tot l'any 2020, cada mes s'inclourà a la nova publicació municipal lallana una pàgina dedicada a Sumem Verd, així com un espai al web municipal ripollet.cat.

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha fet un repàs dels projectes i actuacions previstos per aquest any 2020 a totes les àrees municipals. Aquest llistat s'anirà concretant en un programa d'activitats obert a la participació de totes aquelles entitats i centres educatius que així ho desitgin. Les propostes s'han de fer arribar al correu electrònic participa@ripollet.cat.

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal