degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

En marxa les obres de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de MolÝ d'en Xec

16/12/2019

Aquesta Ús la segona de les 10 accions que l'Ajuntament tÚ previst realitzar al riu, a curt i llarg termini

A finals de novembre es van iniciar els treballs del projecte de construcciˇ d'un gual que permetrÓ travessar el riu Ripoll, des del camÝ del marge esquerre a l'alšada del Poliesportiu fins al polÝgon del MolÝ d'en Xec. El projecte tambÚ contempla la recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial mitjanšant la retirada de tots els elements que li sˇn impropis, generant les condicions per afavorir la naturalitzaciˇ del riu Ripoll en la zona mÚs propera al gual. Aquests treballs tenen un cost de 372.651,47 Ç i estan subvencionats en un 75% per l'AMB. EstÓ previst que les obres estiguin finalitzades durant el primer semestre de 2020.

En marxa les obres de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de MolÝ d'en Xec -Imatge 1- Aquest projecte de recuperaciˇ s'ha iniciat a la mateixa zona del MolÝ d'en Xec on s'estÓ realitzant la primera fase del projecte 'Recuperaciˇ ambiental del riu Ripoll', redactat per Naturalea i amb un cost de mÚs de 130.000 Ç. Aquesta primera fase finalitzarÓ durant el primer trimestre de 2020 i restarÓ per executar la segona fase del projecte, tot just passada la zona del gual.

Una desena d'accions previstes
Aquestes actuacions sˇn dues de les 10 accions projectades a la llera del riu Ripoll, que l'Ajuntament espera poder executar amb l'ajuda de l'ACA, l'AMB i la Diputaciˇ de Barcelona. Quant als projectes pendents d'execuciˇ, hi ha dues accions de retirada de canya. Una a la zona entre BarberÓ i Ripollet i una altra a la confluŔncia amb el riu Sec de Cerdanyola del VallŔs. Actuacions que seran assumides per l'ACA i el propi Ajuntament. A mÚs, el segon trimestre de 2020 estÓ previst que l'AMB faci el lliurament a l'Ajuntament del projecte executiu del gual del riu Sec, al parc Massot.

Entre les accions que encara no tenen finanšament, hi ha l'actuaciˇ a la zona "entre ponts" i l'adequaciˇ de la resta de la zona del MolÝ d'en Xec. TambÚ estÓ prevista una nova connexiˇ per a enllašar els municipis de Ripollet i Montcada a travÚs de vies de mobilitat sostenible.

Fotos 1 i 2: estat de les obres el passat 12 de desembre de 2019
Foto 3: Projecte del gual de MolÝ d'en Xec
Foto 4: Projecte del gual del parc Massot

NdP

Altres imatges:
En marxa les obres de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de MolÝ d'en Xec -Imatge 2-En marxa les obres de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de MolÝ d'en Xec -Imatge 3-En marxa les obres de recuperaciˇ de l'ecosistema fluvial i d'un gual a la zona de MolÝ d'en Xec -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal