degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Ripollet commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia lluitant contra els prejudicis

17/05/2021

L'Ajuntament celebra aquesta diada amb l'orgull d'haver rebut un dels premis 17 de maig de l'Observatori Contra l'Homofòbia, pel mural LGTBI, i amb el compromís de seguir treballant per la plena igualtat i contra qualsevol tipus de discriminació.

Avui, 17 de maig, Ripollet se suma a la celebració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia. A més de penjar la bandera LGTBI a l'Ajuntament i al balcó de Ripollet Ràdio, l'Ajuntament s'adhereix al manifest redactat per l'Observatori Contra l'Homofòbia per aquesta diada. També, des d'avui i fins al 31 de maig, es pot veure a la Biblioteca Municipal l'exposició 'NuesTrans Vidas Importan', produïda per l'Asociación Trans de Andalucía ATA-Sylvia Rivera i cedida per l'Observatori Contra l'Homofòbia. Una exposició que vol destruir prejudicis, en una jornada en la qual seguim reivindicant "que la nostra societat esdevingui un espai comunitari on la igualtat, la convivència i la diversitat siguin els seus fonaments".

Ripollet commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia lluitant contra els prejudicis -Imatge 1- Des de l'Ajuntament es manté el compromís de seguir treballant en les polítiques d'igualtat i LGTBI, com a eina de transformació social cap a la plena igualtat "fent valdre els drets LGTBI i lluitant contra qualsevol forma de masclisme, de discriminació i violència que suposa l'LGTBI-fòbia en totes les seves formes i en els escenaris on es pot produir". És en aquest context que l'Ajuntament ha estat reconegut enguany amb un dels premis 17 de maig que atorga l'Observatori Contra l'Homofòbia "per posa en valor, mitjançant un mural, la memòria històrica del moviment LGTBI". El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, va recollir el premi aquest dissabte, 15 de maig, en un acte on va expressar el seu agraïment per aquest reconeixement i la voluntat de seguir reivindicant els drets del col·lectiu LGTBI. "Aquest premi és per a tota la ciutadania de Ripollet, que s'ha fet seu el mural i les polítiques LGTBI municipals. Encoratgem a tots els ajuntaments i administracions públiques a què apostin amb voluntat de manera concisa i clar aper les polítiques LGTBI", va dir Sánchez en recollir el premi. 

'NuesTrans Vidas Importan'
Aquesta exposició, que es podrà veure a la Biblioteca Municipal fins al 31 de maig, és un projecte interactiu que barreja il·lustració i audiovisual per tal de connectar amb les persones joves. A través de 15 vivències de persones trans en diferents aspectes de la seva vida, com l'amor, les amistats, la família, la feina, els estudis o la infància, es vol destruir tòpics i prejudicis i naturalitzar les vides trans. Les 15 il·lustracions i els vídeos que les acompanyen han estat realitzades per l'il·lustrador, animador i dissenyador gràfic Izhan Alcántara Pozo, conegut com "Er Reverte" de forma artística. L'exposició, que estava al Centre LGTBI de Barcelona, ha estat cedida per l'Observatori Contra l'Homofòbia i compta amb el suport de Proud Ripollet.

Altres imatges:
Ripollet commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia lluitant contra els prejudicis -Imatge 2-Ripollet commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia lluitant contra els prejudicis -Imatge 3-
Icona PDF-0,11 Mb - Arxiu 1 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal