degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Ajornats els actes de les III Jornades de Mem˛ria de Ripollet

02/11/2020

Les darreres mesures contra la COVID-19, amb el tancament d'equipaments culturals, han fet prendre aquesta decisiˇ. NomÚs es mantÚ una xerrada online per a professorat d'instituts, per a presentar el projecte educatiu relacionat amb la mem˛ria hist˛rica.

En el marc dels programes municipals de mem˛ria 'Mem˛ria=Dignitat' de l'Ajuntament de Ripollet, avui dilluns, 2 de novembre, estava previst iniciar el programa d'actes de les III Jornades de Mem˛ria de Ripollet. Tot i que ja s'havia redu´t el programa inicial, la posada en marxa de les noves mesures contra la COVID-19, el passat divendres 30 d'octubre, amb el tancament d'equipaments com el Teatre Auditori o el Centre Cultural i la impossibilitat de fer actes p˙blics, ha provocat l'ajornament del gruix del programa. La Regidoria de Mem˛ria Hist˛rica treballa ara per reprogramar els actes, si la situaciˇ epidemiol˛gica ho permet, pel mes de gener, coincidint amb el Dia Internacional de Commemoraciˇ de l'Holocaust.

Ajornats els actes de les III Jornades de Mem˛ria de Ripollet -Imatge 1- El programa estava previst desenvolupar-se del 2 al 14 de novembre i comptava amb mÚs d'una dotzena d'actes, com ara xerrades, exposicions, cinema, presentaciˇ d'un llibre i l'acte final de colĚlocaciˇ de les Stolpersteine, en homenatge als cinc ripolletencs deportats als camps de concentraciˇ nazis. L'˙nica activitat que es mantÚ Ús la xerrada virtual per a personal directiu i professorat d'instituts, prevista pel pr˛xim dimecres, per˛ que finalment tindrÓ lloc el 13 de novembre.

Conveni amb Amical i treball amb joves
En aquesta xerrada s'explicarÓ als centres de secundÓria el projecte educatiu que l'Ajuntament tÚ previst posar en marxa en relaciˇ a la mem˛ria hist˛ria i que s'emmarca en el conveni de colĚlaboraciˇ signat el passat mes de setembre entre l'Ajuntament i l'Amical de Mauthausen i altres Camps i de totes les vÝctimes del nazisme d'Espanya. Aquesta entitat sense Ónim de lucre, constitu´da pels supervivents dels camps de concentraciˇ i extermini del rŔgim nazi, aixÝ com per familiars i amics de les vÝctimes del nazisme, tÚ l'objectiu de reconŔixer el que hi va passar i recordar la mem˛ria dels que hi varen morir i patir, per tal d'alertar als ciutadans d'avui, especialment els mÚs joves, dels perills de certes ideologies que poden desembocar cap a la intolerÓncia i cap a l'anulĚlaciˇ de drets de les persones i els pobles.

A travÚs d'aquest conveni, l'Ajuntament formarÓ part de la Xarxa de Mem˛ria i Prevenciˇ del Feixisme Mai MÚs, convidant a participar a d'altres colĚlectius i entitats locals. En el marc d'aquest acord de colĚlaboraciˇ, l'objectiu del projecte educatiu Ús oferir recursos als instituts, per tal que es puguin treballar a l'aula, amb alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat, diferents temes relacionats amb la mem˛ria hist˛rica. TambÚ estÓ previst oferir xerrades als centres i visites als camps de concentraciˇ de Buchenwald i Mauthausen. El projecte pretÚn, alhora, treballar amb els joves els valors de la tolerÓncia, la democrÓcia i el rebuig de totalitarismes.

NdP

Altres imatges:
Ajornats els actes de les III Jornades de Mem˛ria de Ripollet -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal