degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament

28/07/2020

Prop de 300 persones, moltes d'elles de la plantilla de Sintermetal, s'han manifestat aquest matí pels carrers de Ripollet per protestar contra el tancament de la fàbrica anunciat per l'empresa. Amb càntics com "Sintermetal en lluita" o "Sintermetal no es tanca", els manifestants han recorregut la vila recordant també els noms dels responsables tant de la planta com del grup Motherson, propietària de Sintermetal. Durant la marxa, a més, els manifestants duien mascaretes i s'ha anat recordant amb megàfons la importància de deixar distàncies de seguretat entre persones.

El president del Comitè d'Empresa, José Beltrán, ha valorat molt positivament la resposta de la població a la crida a la manifestació, "en una època en què molta gent està de vacances. La fàbrica té un torn sencer de vacances però la majoria s'han quedat per poder ser a la manifestació i a les protestes que fem a la porta de l'empresa". Des d'aquest dilluns els treballadors estan realitzant aturades en la producció de dues hores en cada torn, de 10 a 12 h i de 15 a 17 h.

Entre els manifestants hi havia representants polítics i institucionals, entre ells l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, que ha considerat que ha criticat "la poca transparència envers l'Ajuntament i les institucions que té l'empresa", així com els motius que s'exposen pel tancament. Osuna també ha apuntat que l'empresa s'aprofita del context ofert per la reforma laboral, pel que és "necessari" que el consistori doni suport a la lluita "per mantenir tots els llocs de treball al municipi" i evitar uns acomiadaments que serien "una notícia dolentíssima" per Ripollet. També hi havia representació d'Esquerra Republicana i Jovent Republicà, que la setmana passada van sol·licitar al Parlament la compareixença del Comitè d'Empresa. Per part del grup d'ERC la seva presidenta, Lurdes Serra, ha recordat el paper del seu partit "estant al costat dels treballadors, al carrer amb ells des del primer dia".

JPL

Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 1-

Altres imatges:
Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 2-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 3-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 4-Els treballadors de Sintermetal es manifesten contra el tancament -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal