degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Sintermetal anuncia un tancament que afectarà més de 190 treballadors

06/07/2020

L'empresa ripolletenca Sintermetal ha anunciat aquest dilluns al matí el seu tancament definitiu, després d'un cap de setmana en què els treballadors de la planta s'han concentrat per protestar contra aquesta possibilitat i per mantenir els llocs de feina. Ara l'empresa, Motherson Sintermetal Products SA, que pertany al grup Motherson, multinacional de capital indi, negociarà amb els treballadors per estudiar la possibilitat de reubicar-los a altres empreses del grup properes.

Sintermetal anuncia un tancament que afectarà més de 190 treballadors -Imatge 1- José Beltran, president del comitè d'empresa, ha explicat en declaracions a Info Ripollet que el tancament s'ha comunicat aquest matí, però que no saben "res més, ni què faran ni com ho faran: l'únic que s'ha comunicat és que es tancarà l'empresa". També ha explicat que s'ha convocat una comissió negociadora, que els pròxims dies estudiarà la possibilitat de reubicacions de part dels més de 190 treballadors, previsiblement el pròxim divendres. Segons Beltran, l'empresa no ha donat "cap documentació", per tant desconeixen la intenció del grup empresarial més enllà de tancar la planta ripolletenca.

Els treballadors de l'empresa ja estaven concentrats des de divendres a la porta de la fàbrica, arran de les sospites de tancament quan la direcció va manar traslladar tot el material a un magatzem extern situat al ZAL del Port de Barcelona. "Vam concentrar-nos a la porta per demanar explicacions de què estava passant i l'empresa ja ens va anunciar que ens diria alguna cosa avui dilluns", ha explicat Beltran. L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va assistir a la concentració el dissabte per donar suport als treballadors i demanar explicacions a l'empresa, així com altres veïns i grups polítics municipals, com el d'ERC aquest mateix matí.

JPL

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal