degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Les parades no alimentÓria tornen al Mercat Setmanal de Ripollet

15/06/2020

De moment, ho farÓ amb un 40% de les parades, corresponent a la fase 2, i amb les mesures de prevenciˇ i contenciˇ adequades davant la Covid-19.

Les parades no alimentÓria tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 1-

DesprÚs de setmanes de la instalĚlaciˇ al mercat setmanal de Ripollet de parades ˙nicament d'alimentaciˇ, com a servei essencial durant l'estat d'alarma per la Covid-19, demÓ 17 de juny es permetrÓ la instalĚlaciˇ de la resta de parades, fins a un 40% de l'aforament, d'acord amb la normativa actualment vigent. Des del passat 22 d'abril, amb motiu de l'aixecament de la suspensiˇ de la instalĚlaciˇ del mercat setmanal a Ripollet, s'han anat instalĚlant poc mÚs d'una desena de parades de fruita, verdura i embotits, a mÚs de la rostisseria i la xurreria. Aquest dimecres, si el temps ho permet, es preveu la instalĚlaciˇ d'unes 35 parades mÚs, de roba, sabates i altres articles, que s'instalĚlaran, com Ús habitual, a les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi i les places del MolÝ i Pere Quart.

A la fase 3 del pla de desescalada l'ocupaciˇ del mercat setmanal serÓ del 50% respecte a l'aforament habitual i un cop se superi aquesta o finalitzi l'estat d'alarma, s'hauran de seguir les mesures incloses al Real Decreto Ley 21/2020, de 9 de junio, de medidas urgentes de prevenciˇn, contenciˇn y coordinaciˇn para hacer frente a la crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19 (BOE 163), publicat al BOE el passat 10 de juny. AixÝ, fins que el Govern de l'Estat no declari la finalitzaciˇ de la situaciˇ de crisi sanitÓria, caldrÓ seguir les segŘents mesures obligat˛ries amb carÓcter general:

Ě DistÓncia social d'1,5 metres.
Ě ┌s de mascaretes en espais p˙blics o l'aire lliure, sempre que no es pugui garantir la distÓncia de seguretat interpersonal d'almenys 1,5 metres.
Ě Aplicaciˇ de principis de seguretat sanitÓria.

Pel que fa especÝficament als Mercats de Venda no SedentÓria, l'article 11 del RD-Llei preveu que els Ajuntaments hauran d'adoptar les mesures organitzatives que resultin necessÓries para evitar aglomeracions i garantir el distanciament social, com ara control d'aforament i delimitaciˇ del perÝmetre. En cas que no es pugui garantir el distanciament d'almenys 1,5 metres entre la clientela, els paradistes i entre la clientela i els paradistes, s'adoptaran les mesures d'higiene adequades per evitar riscos de contagi: ˙s de mascareta, guants, solucions hidroalcoh˛liques, etc.

L'Ajuntament de Ripollet repartirÓ demÓ a cada paradista dos cartells informatius, elaborats per la GerŔncia de Serveis de Comerš de la Diputaciˇ de Barcelona, amb recomanacions d'higiene i seguretat, un dirigit als clients i un altre als mateixos paradistes.

Altres imatges:
Les parades no alimentÓria tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 2-Les parades no alimentÓria tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 3-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal