degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Suport dels ajuntaments de Ripollet i Montcada a les protestes d'avui dels treballadors de Lidl

04/06/2020

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga per aquest dijous, 4 de juny, per exigir a l'empresa que asseguri les mesures de prevenciˇ a empleats i clients i que compleixi els acords.

Suport dels ajuntaments de Ripollet i Montcada a les protestes d'avui dels treballadors de Lidl -Imatge 1- Davant l'anunci d'una convocat˛ria de vaga dels treballadors de Lidl per aquest dijous, 4 de juny, els Ajuntaments de Ripollet i de Montcada i Reixac expressen el seu suport a les reivindicacions de la plantilla i exigeixen a l'empresa -que disposa d'un magatzem al polÝgon la Granja de Montcada que dˇna feina a mÚs de 250 persones- que compleixi estrictament amb totes les mesures de prevenciˇ davant la COVID-19 per tal d'evitar un possible rebrot del virus. Els sindicats CCOO i UGT asseguren que Lidl no ha respectat l'acord signat a l'inici de l'estat d'alarma i que no disposa de protocols de prevenciˇ en alguns sectors que recentment han reobert les portes al p˙blic.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha contactat aquesta tarda amb el comitŔ d'empresa i amb representants del consell d'administraciˇ de Lidl, a qui els ha traslladat que no s'estan complint algunes de les condicions pactades, com reforšar la vigilÓncia de les botigues, equilibrar la sobrecÓrrega de treball dels darrers mesos o pagar les hores complementÓries. "Ens hem volgut comprometre amb els treballadors i assegurar-nos que les seves demandes arriben a bon port. Des d'avui mateix, els Ajuntaments de Montcada i Reixac i Ripollet estarem ben atents per garantir que es compleixen totes aquestes mesures", ha declarat.

Per la seva part, l'alcalde de Ripollet, JosÚ M. Osuna, ha recordat a Lidl que "el benefici empresarial no es pot avantposar a la seguretat i protecciˇ de tota la seva plantilla, amb unes condicions laborals dignes", alhora que ha instat a l'empresa a "reprendre el camÝ del diÓleg i l'acord amb els treballadors i treballadores". Igualment, Osuna ha afirmat que "des dels Ajuntaments estem a disposiciˇ de les empreses per enfortir el teixit productiu i econ˛mic dels nostres municipis i oferir ocupaciˇ estable i de qualitat".

Osuna i Campos, juntament amb el comitŔ d'empresa de Lidl, han convocat als mitjans de comunicaciˇ per aquest dijous a les 9 h davant la nau industrial de Lidl a Montcada i Reixac (carrer la Granja, 3) per fer p˙blic el seu suport als treballadors.

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal