degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

6.000 alumnes formaran part de la Campanya de teatre, música i dansa

17/10/2019

En el marc de l'Any Scènica, per primera vegada, aquest programa també s'ofereix als alumnes de secundària

6.000 alumnes formaran part de la Campanya de teatre, música i dansa -Imatge 1- Prop de 6.000 alumnes de 7 centres educatius de Ripollet participaran aquest any a la Campanya escolar de teatre, música i dansa, que organitza l'Ajuntament de Ripollet, a través del Patronat Municipal de Cultura i amb el suport de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. Com a novetat, la campanya, que s'ofereix als centres a principis de curs, mitjançant el Catàleg de Propostes Educatives, compta amb una activitat adreçada als alumnes de 1r d'ESO dels diferents instituts.

Aquesta novetat respon a un dels eixos de treball de l'Any Scènica per tal d'apropar les arts escèniques i, concretament, la música, als centres de secundària de Ripollet. La resta d'espectacles estan adreçats específicament als cicles d'infantil, inicial, mitjà i superior, i es complementen amb uns objectius que els mestres poden treballar a l'aula amb els alumnes.

La Campanya de teatre, música i dansa va néixer fa uns anys amb l'objectiu d'oferir la possibilitat als alumnes d'apropar-se al Teatre Auditori del Mercat Vell a veure un espectacle durant l'horari lectiu. D'aquesta manera, es potencia la creació de nous públics en l'àmbit de les arts escèniques i els permet descobrir noves maneres d'aprenentatge.

Entre els diferents espectacles que s'ofereixen està 'La Jana i els tres ossos', teatre de titlles, ombres i música dirigit als alumnes d'educació infantil; 'Una poma, un pomer', perquè els més petits s'apropin a la música d'una manera sensorial; 'La gallina dels ous d'or', que s'ofereix als alumnes de cicle inicial per reflexionar al voltant de la pobresa, la riquesa i l'avarícia; 'Avua', un espectacle multidisciplinari adreçat a la primària; 'Dan dan dansa', un espectacle de dansa que conté un material didàctic creat pel Mercat de les Flors; 'La màquina dels sons', un conte pels alumnes de cicle mitjà sobre la llibertat i el respecte dels éssers vius; 'Música per camaleons', per conèixer els orígens i la importància del jazz i el blues; 'Tot bufant', per conèixer els instruments de vent; 'Robin Hood', un espectacle de teatre, música i ball; i 'Hip Hop', que s'ofereix als alumnes de 1er d'ESO per conèixer els orígens, desenvolupament i importància del Hip Hop i el Rap.

Cada escola ha de fer la seva sol·licitud mitjançant el web ripollet.cat i el Patronat Municipal de Cultura és l'encarregat d'establir el calendari de passis i comunicar-ho als centres.

D'altra banda, el Centre d'Interpretació Molí d'en Rata també ofereix mitjançat el Catàleg de Propostes Educatives un programa de visites al Molí d'en Rata i els diferents tallers de patrimoni i història, els quals poden sol·licitar els centres.

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal