degradat blanc
ripollet.cat
Tràmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

Ripollet referma el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica

09/09/2019

Després que molts Ajuntaments de Catalunya rebessin, a primers d'agost, una carta d'Endesa reclamant un suposat deute de les persones i famílies en condicions socials i econòmiques de vulnerabilitat, la setmana passada es produïen dues reunions per a consensuar la posició de les administracions locals catalanes. Ripollet i la resta d'ajuntaments han refermat el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica i treballen conjuntament en un nou model energètic i per dotar-se d'eines que els permeti executar la llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

Ripollet referma el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica -Imatge 1- El passat dimecres, 4 de setembre, va tenir lloc la primera reunió, convocada per la Diputació de Barcelona, que va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, juntament amb representants de 135 municipis més. En aquesta reunió es va establir la necessitat de fer un treball conjunt de totes les administracions implicades, per tal de cercar una solució que podria passar per un conveni amb la companyia subministradora i que donaria cobertura a tots els municipis de Catalunya. Aquest treball conjunt anirà liderat per la Generalitat de Catalunya. "El paper de la Generalitat no ha de ser el de fer front al deute, sinó el de dotar de recursos als ajuntaments perquè puguem executar la llei 24/2015", ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Socials, Habitatge i Urbanisme, Reyes Muñoz.

La segona reunió, celebrada el dijous, 5 de setembre, va tenir lloc a l'Ajuntament de Terrassa, amb l'assistència de la regidora Reyes Muñoz. Aquesta trobada va comptar amb representants de municipis de tot Catalunya, de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i de la Taula del Tercer Sector. En aquesta reunió es va posar de manifest el compromís municipal en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable. Per això, s'està treballant en una declaració conjunta i una moció per a debatre en el proper Ple del mes de setembre, en suport a la llei 24/2015 i contra el tall del subministrament elèctric a famílies amb deutes de consum. Alguns dels punts importants que recolliria aquest text seria el no reconeixement de cap deute, demanant que sigui l'empresa la que es faci responsable, i la necessitat de treballar per un model energètic basat en el coneixement i la sostenibilitat.

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • AnyScenica
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal