degradat blanc
ripollet.cat
TrÓmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

Ripollet estrenarÓ un nou Cabraboc per Carnaval

20/02/2019

A poc a poc es van enllestint els preparatius per a l'ediciˇ del Carnaval d'aquest any. El tret de sortida tindrÓ lloc el dia 27 de febrer, amb la penjada del Cabraboc al balcˇ de Ripollet RÓdio i la Tabalada, acompanyades de les danses populars del Cabraboc i el Vell i la Vella. Un acte que organitzen els Diables de Ripollet i la Colla de Gitanes de Ripollet. La gran novetat d'enguany Ús la presentaciˇ del nou Cabraboc, encarregat per l'Ajuntament i que estÓ elaborant l'artista Ramon Aumedes, al taller Sarandaca de Granollers.

Ripollet estrenarÓ un nou Cabraboc per Carnaval -Imatge 1-

El Cabraboc nou s'emmarca en la lÝnia de conservar, fomentar i potenciar el bestiari i l'imaginari festiu ripolletencs, com a elements que cohesionen la personalitat de la ciutat. El nou Cabraboc mantindrÓ l'essŔncia del vell, molt deteriorat pel pas del temps. De fisonomia asexuada, tindrÓ tambÚ dues cares: meitat humana, meitat diab˛lica amb trets de boc. S'estÓ realitzant amb una nova estructura per tal de facilitar el seu transport i la seva exposiciˇ.

Acompanyat per bruixes, diables i danses
El Cabraboc, figura que representa la transgressiˇ, neix als anys 80, fruit de la Comissiˇ de Carnaval. La CRAC va encarregar el titella gegant que durant molts anys es va fer servir a la representaciˇ que feien les Bruixes de Ripollet de la llegenda del Vell i la Vella. TambÚ ha estat portat pels Diables i, des de l'any passat, s'acompanya amb les danses de la Colla de Gitanes. El Cabraboc vell es conservarÓ al CIP MolÝ d'en Rata en tractar-se d'una figura important de l'imaginari festiu local.

El Cabraboc a les escoles
En els ˙ltims anys, la figura del Cabraboc i la llegenda del Vell i la Vella s'han treballat des de les escoles. En aquest sentit, aquest any s'ofereixen dues possibilitats: d'una banda, la representaciˇ de la llegenda per part de les/els alumnes del m˛dul d'Educaciˇ infantil de l'IES LluÝs Companys. AixÝ, les escoles que ho desitgin podran assistir a aquesta representaciˇ i realitzar un taller per construir espanta-feres. D'altra banda, per a tots els alumnes d'infantil i primÓria, hi ha la possibilitat de rebre el Cabraboc a l'escola. Aquesta opciˇ inclou un dossier amb activitats per treballar el Carnaval i la figura del Cabraboc des de l'aula. A hores d'ara, 4 centres educatius han mostrat el seu interŔs per a participar d'aquest programa.

La despenjada del Cabraboc del balcˇ de Ripollet RÓdio tindrÓ lloc un cop finalitzi el Carnaval, el 6 de marš.

Aprofitem per a recordar que el termini d'inscripciˇ per a participar en la rua de Carnaval finalitza el pr˛xim 22 de febrer, al Centre Cultural.

NdP / JPL

Altres imatges:
Ripollet estrenarÓ un nou Cabraboc per Carnaval -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Any del llibre
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal