degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16

28/08/2016

Aquest diumenge 28 d'agost al migdia ha quedat inaugurada l'exposició 'Andreu Solà: la mirada d'un ripolletenc a la Catalunya modernista' al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata. Davant d'un nombrós públic, l'alcalde José María Osuna ha mostrat el seu entusiasme per recuperar aquesta figura de la pintura. Osuna ha convidat els veïns a acostar-se i conèixer aquest pintor ripolletenc. Per la seva banda, el regidor de Patrimoni David Fontanals ha explicat que la mostra està formada per peces del fons del CIP a més de donacions de la família del pintor. Segons el regidor, la idea de l'exposició era obrir aquest fons artístic i documental a tota la ciutadania i als estudiosos que vulguin indagar en l'obra i vida d'Andreu Solà.

S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16 -Imatge 1- L'exposició 'Andreu Solà: la mirada d'un ripolletenc a la Catalunya modernista' substitueix la mostra sobre les riuades que ha exhibit el CIP Molí d'en Rata durant els darrers anys. La intenció és que la mostra sobre Solà també tingui una durada llarga. Estarà dividida en tres àmbits: els primers anys del modernisme i l'impressionisme, els gustos de l'època -especialment el simbolisme- i el mètode de treball de Solà.

Andreu Solà (1862-1902) va forjar la seva carrera artística primer a Sabadell i Barcelona i posteriorment a Madrid i París, on va entrar en contacte amb artistes impressionistes i el cercle de Casas, Rusiñol i Utrillo. De tornada a Ripollet, va ser jutge de pau i regidor, destacant com a il·lustrador de l'obra de Verdaguer.

J.S.

Altres imatges:
S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16 -Imatge 2-S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16 -Imatge 3-S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16 -Imatge 4-S'inaugura la mostra sobre el pintor Andreu Solà al CIP Molí d'en Rata #FMripollet16 -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal