degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La Biblioteca de Ripollet des de casa

24/03/2020

La Generalitat ha creat un carnet de Biblioteca temporal per a que tota la ciutadania se'n pugui beneficiar dels recursos online

La Biblioteca de Ripollet des de casa -Imatge 1- Des del moment en què es va decretar el tancament dels equipaments bibliotecaris de tota Catalunya per la crisi sanitària provocada pel coronavirus, un dels serveis que ha patit una demanada creixent ha estat l'accés a eBiblio, la plataforma de llibres electrònics de les biblioteques catalanes. Aquest servei dona accés a més de 100.000 documents digitals entre llibres electrònics, audiollibres, música i pel·lícules, i per emprar-lo només és necessari validar-se a través del carnet de la biblioteca.

Les dades fetes públiques pel Departament de Cultura de la Generalitat informen de que l'accés a eBiblio va augmentar un 500% entre els dies 13 i 14 de març i el préstec de llibres va créixer un 150%, el que demostra aquest increment d'usuaris.

Amb la finalitat de garantir el funcionament òptim d'aquest servei, s'han adoptat tot un seguit de mesures extraordinàries com incrementar els títols disponibles i les llicències d'ús de la plataforma.

Nou carnet temporal
Però sens dubte la decisió més rellevant ha estat la creació d'un carnet de biblioteca temporal per a que tota la ciutadania pugui tenir accés a la plataforma eBiblio, fins i tot a aquells que actualment no disposen del carnet de la biblioteca.

A través d'un formulari web, els ciutadans majors de 14 anys que ho desitgin, podran sol·licitar un carnet de biblioteca temporal (de 3 mesos de durada) i immediatament se'ls facilitarà un número que els permetrà tenir accés a aquests serveis digitals.

Quan la Biblioteca municipal de Ripollet torni a obrir, aquells usuaris que hagin creat el seu carnet temporal podran passar a recollir-lo físicament per l'equipament. Recordem que la Biblioteca municipal de Ripollet continua atenent consultes i dubtes a través del seu correu electrònic b.ripollet@diba.cat i a través de les seves xarxes socials. També els recordem que mentre duri l'estat d'alarma, es recomana NO utilitzar les bústies de devolució exteriors i es demana a la ciutadania que NO retorni els documents que actualment tingui en préstec, restant renovats automàticament.

Altres imatges:
La Biblioteca de Ripollet des de casa -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal