degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973'

18/04/2016

La Sala d'Actes del Centre Cultural va acollir divendres, 15 d'abril, al vespre la presentació oficial del Grup d'Estudis Ripolletencs (GER). Unes 40 persones van conèixer de primera mà els objectius d'aquest nou grup de treball, que pretén fer recerca històrica i anar desgranant capítols de la vila, alguns d'ells poc coneguts. Aquests estudis es publicaran periòdicament a la seva revista que portarà com a títol 973, la data del primer document escrit on es parla de la zona de Ripollet. L'objectiu del GER és que la revista surti al carrer dues vegades a l'any. Un dels seus impulsors, l'historiador i professor universitari Ramon Martos, va explicar que el Grup d'Estudis combinarà en els seus articles la rigorositat històrica amb un llenguatge i estil divulgatiu i entenedor. Aquest primer número de la revista compta amb diversos articles històrics sobre Ripollet i dos d'ells estan dedicats a la figura i l'obra del poeta Federico García Lorca.

Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973' -Imatge 1- A la presentació hi van ser presents quasi tots els membres del Grup, a més de Ramon Martos també hi eren Eduard Ballesteros, Cristobal Cabrera, David García i David Salgado. Tots ells estaven acompanyats de l'alcalde, José María Osuna, i el regidor de Cultura, Oriol Mor. Durant el seu parlament, l'alcalde va encoratjar i felicitar els impulsors del Grup d'Estudis.

L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va oferir-los l'ajuda del consistori i els va recordar que tenen "les portes obertes de tots els espais municipals, perquè es tracta que l'Ajuntament us posi a l'abast totes les eines per fer bé aquesta feina de recuperació, manteniment, coneixement i divulgació de la nostra història local". Osuna també va oferir-los l'accés al CIP Molí d'en Rata: "Creiem que si des del Grup d'Estudis Ripolletencs us voleu involucrar a fer coses allà, tenir-lo com un lloc de referència, entre tots podem aconseguir que Molí d'en Rata sigui un centre consolidat i potent de la nostra memòria i del nostre patrimoni".

J.S.

Altres imatges:
Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973' -Imatge 2-Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973' -Imatge 3-Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973' -Imatge 4-Es presenta el Grup d'Estudis Ripolletencs i la seva revista '973' -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal