degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Jornada per l'economia social i solidÓria dins el Festiu Ripollet

18/06/2021

L'objectiu Ús donar a conŔixer les entitats de Ripollet que comparteixen valors de l'ESS i activar el teixit local implicat en aquesta forma de fer, a travÚs d'experiŔncies properes. Es tracta d'unes de les activitats incloses al Festiu Ripollet 2021.

El pr˛xim dissabte, 19 de juny, el parc del 1r de maig acollirÓ una jornada per l'economia social i solidÓria, organitzada per l'Ajuntament de Ripollet, a travÚs de l'Ómbit de Desenvolupament Econ˛mic, amb la colĚlaboraciˇ de l'Ateneu Cooperatiu del VallŔs Occidental. La jornada, que s'inclou a la programaciˇ del Festiu Ripollet, comptarÓ amb la participaciˇ d'una quinzena d'entitats del mˇn del cooperativisme i l'ESS, per debatre i explicar les seves experiŔncies en relaciˇ amb temes com les finances Ŕtiques, la ciclologÝstica sostenible, l'agroecologia o l'economia social i solidÓria a Ripollet.

Jornada per l'economia social i solidÓria dins el Festiu Ripollet -Imatge 1- L'objectiu Ús activar el teixit social que treballa en el marc dels valors de l'ESS i atreure persones o entitats interessades, a travÚs de donar a conŔixer altres experiŔncies d'arreu del territori.

La jornada comenšarÓ a les 10.30 h, amb un debat sobre el mˇn de les finances Ŕtiques, on es tractaran temes com les assegurances Ŕtiques o maneres alternatives de banca i finanšament. Hi participarÓ Fiare, Coop57 i Arš cooperativa i estarÓ moderada per FETS, entitat divulgadora de les finances Ŕtiques. PrŔviament a l'acte, s'aprofitarÓ per donar a conŔixer l'acord entre l'Associaciˇ de persones aturades de Ripollet, la fundaciˇ Coop57 i Arš Cooperativa, pel qual se sufragarÓ el cost de dues terceres parts de l'asseguranša de les activitats de l'associaciˇ.

A les 12.30 h es plantejarÓ el repte de si pot funcionar un projecte de ciclologÝstica sostenible a Ripollet. La xerrada comptarÓ amb Mensakas, CamÓlics i La SÓrria i estarÓ presentada per l'Ateneu Cooperatiu del VallŔs Occidental. L'objectiu Ús activar el primer projecte pilot en clau d'economia social i solidÓria, que pugui generar ocupaciˇ a Ripollet i que alhora doni suport al comerš local i als paradistes del Mercat Municipal.

La tarda comenšarÓ amb una taula rodona, a les 16.30 h, sobre l'ecosistema local d'economia social i solidÓria, on s'analitzaran els punts forts, febles i els punts en com˙ d'entitats de Ripollet que tenen una activitat diferenciada, per˛ comparteixen valors de l'ESS. Es tracta de la cooperativa Jardinet, Solets-MinnilÓndia, Acollim Cerdanyola Ripollet i l'Associaciˇ d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. La taula rodona estarÓ condu´da per la periodista ripolletenca Helena RodrÝguez.

Per ˙ltim, a les 18.30 h s'iniciarÓ la darrera xerrada, sota el tÝtol 'Agroecologia com a (re)generadora d'oportunitats', amb la participaciˇ de La Kosturica i Conreu Sereny i amenitzada per Opcions. Aquesta activitat estÓ lligada al projecte Ripollet Vital, que vol promoure una iniciativa de producciˇ local d'horta agroecol˛gica lligada a l'espai en des˙s de la zona del MolÝ d'en Xec, al cooperativisme i al consum responsable.

NdP

Altres imatges:
Jornada per l'economia social i solidÓria dins el Festiu Ripollet -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal