degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Sant Jordi torna a florir als carrers de Ripollet

23/04/2021

El Sant Jordi 2021 comptarà amb més d'una vintena d'activitats, del 16 al 30 d'abril. El dia 23, les parades de llibres i roses tornaran a omplir la plaça de Pere Quart, seguint la normativa de seguretat vigent. 

Després de la passada edició del Sant Jordi a casa, arriba la diada de 2021, que tot i que també serà atípica, permet recuperar l'espai públic i torna a comptar amb la col·laboració d'entitats i col·lectius locals. Un Sant Jordi on es proposa fer de la lectura la manera de "conquerir el cim del món", de forma atemporal, tal com reflecteix el cartell d'enguany, amb una il·lustració on conviu tradició i modernitat. El programa #SantJordiésunMón, amb una vintena d'activitats, ha estat presentat la setmana passada per part del regidor de Cultura, Oriol Mor. Es tracta d'un programa adaptat a les circumstàncies actuals, seguint la normativa de seguretat vigent, amb actes per a tots els públics i en diferents disciplines artístiques, com ara música, literatura, art urbà o teatre.

Sant Jordi torna a florir als carrers de Ripollet -Imatge 1- Com ha explicat el regidor de Cultural, Oriol Mor, "serà un Sant Jordi que posa, una vegada més, en primer pla, el servei a la comunitat i on la cultura, en general, i la lectura, en particular, són elements indispensables per estar connectats amb el nostre entorn". Una diada on es recupera l'espai públic, com ara la Plaça Pere Quart, que es tornarà a convertir en el centre de la festa, amb paradetes de llibreters, floristeries i entitats locals. La Biblioteca Municipal i el pati del Centre Cultural acolliran diferents activitats i seran espais segurs amb aforament limitat i cita prèvia. A més, la plaça de l'Onze de Setembre serà guarnida amb les il·lustracions que autors i autores locals van prestar l'any passat per l'edició de lallana d'abril, i serà l'escenari d'una acció col·lectiva de ganxet a càrrec de @crochet.guerrilla.

Una altra de les novetats del programa és la proposta del Col·lectiu Ripollet Poesia per regalar poemes per telèfon, llegits per actors i actrius que van participar a la iniciativa de Movem el Teatre. Amics del Teatre, la Societat Coral "El Vallès" o l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell són altres de les entitats que se sumen al programa.

"Poc a poc, tot i les circumstàncies, la normalitat es comença a fer més visible aquest abril amb la recuperació de més presencialitat als equipaments municipals", ha explicat Mor, referint-se a la Biblioteca Municipal, que ha organitzat per Sant Jordi els Contes de la Xamuskina, la bèstia dels llibres, que ja es pot visitar a l'equipament. El Casal de Joves, per la seva part, ha organitzat un taller de cuina de Sant Jordi, dimarts 20 d'abril, i participa a la presentació del llibre 'Trànsit', de Júlia Nonell. Per últim, durant aquests dies també es poden visitar cinc exposicions relacionades amb Sant Jordi, repartides entre la Biblioteca Municipal i el Centre Cultural, produïdes per la Fundació Joan Brossa, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil o l'escola FEDAC-Ripollet.

Ripolletres presenta 5 novetats
"Sense dubtes, un dels objectius de la festivitat de Sant Jordi és el foment de la lectura, una eina tan necessària per al desenvolupament personal i intel·lectual de la ciutadania", ha explicat el regidor de Cultura. En aquest sentit, aquest Sant Jordi comptarà amb la presentació, al pati del Centre Cultural, de 5 llibres que són novetat del Ripolletres, escrits per autors locals. També es presentarà, el 21 d'abril, el llibre 'L'Economia Social i Solidària a Catalunya', a proposta de @RipolletImpulsa. Totes les presentacions requereixen la reserva d'entrades amb cita prèvia a entrades.teatreauditoridelmercatvell.cat.

Ruta gastronòmica
Fins al 25 d'abril, el Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental, amb la col·laboració de Coca-Cola i el suport de l'Ajuntament de Ripollet, oferirà una ruta gastronòmica, on hi participen 20 establiments de Ripollet. Còctels, tapes, entrepans o menús, realitzats amb productes típics de la gastrònoma catalana, com ara embotits, ratafia o pa de Sant Jordi. Els establiments regalaran un total de 2.000 llibres de cuina saludable a aquells clients que escriguin o dibuixin alguna cosa relacionada amb Sant Jordi als llibres en blanc que estaran a la seva disposició. Els establiments participants són: Bar L'Olivera, Bar La Copa, Bar La Majareta, Bar Pavelló, Bar Punt de Trobada, Ca l'Elvira, Ca la Cristina, Cafè di Khalma, Centre Restaurant, Clàssic Bar, El Racó del Charly, Forn Degustació Maverick, Kök Gelats, Music Bar JJ, Pizzeria Egi, Pizzeria Maverick, Restaurant Can Mas, Restaurant Tikú, Sirocco i Tandoori Kebab.

Altres imatges:
Sant Jordi torna a florir als carrers de Ripollet -Imatge 2-
Icona PDF-3,09 Mb - Arxiu 1 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal