degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

El Tribunal Suprem confirma la indemnització de 2,3 milions als veïns d'Uralita

17/03/2021

El Ple de al Sala del Civil del Tribunal Suprem ha sentenciat que Corporación Industrial de Materiales de Construcción S.A. (l'antiga Uralita) ha de pagar indemnitzacions també als veïns de la fàbrica per les afectacions a la salut. El total d'aquesta indemnització supera els 2,3 milions d'euros i hi hauria, segons el Tribunal, 39 persones afectades. El Tribunal estima també parcialment el recurs dels afectats, que demanaven incloure el dany moral derivat de les plaques pleurals.

El Tribunal Suprem confirma la indemnització de 2,3 milions als veïns d'Uralita -Imatge 1- Segons la nota publicada pel gabinet tècnic de la Sala Civil del Tribunal Suprem relativa a la sentència, es desestimen els recursos presentats per l'empresa ja que "la utilització de l'amiant en processos industrials, especialment la inhalació de la pols que es desprenia de la fabricació de productes derivats, conformava un indiscutible risc per a la salut perfectament conegut", de manera que Uralita tenia coneixement del risc que suposava tant pels seus treballadors com les famílies i veïns de la zona, compresa entre Ripollet i Cerdanyola del Vallès. Els veïns, "passius ambientals" segons la sentència, van ser també perjudicats per l'empresa "ja que lluny d'observar-se la cura exigible [per evitar riscos derivats del grau elevat de perillositat dels materials], es va incrementar el risc en la gestió, amb deficiencies de manteniment intern dels nivells de contaminació i contaminació ambiental".

La sala reconeix també la responsabilitat de l'empresa respecte els "passius domèstics", per la facilitat de les partícules tòxiques de l'amiant d'adherir-se a la roba dels treballadors i arribar així a casa, on eren inspirades pels seus familiars. També confirma la compatibilitat entre les indemnitzacions reclamades pels hereus de les persones afectades ja mortes i les corresponents al dany experimentat per aquestes com a perjudicats per les morts.

JPL

Icona PDF-0,02 Mb - Arxiu 1 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal