degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

El 8M arriba carregat d'actes marcats pel context de la pandèmia

08/03/2021

Malgrat la COVID-19 el 8M no es deixarà de banda la reivindicació als carrers de Ripollet amb actes de tot tipus, això sí, tots celebrats a distància o amb grans mesures de seguretat per evitar contagis. Des del matí, l'Institut Lluís Companys publicarà el seu butlletí feminista, que es podrà trobar al mateix institut i diverses seus municipals, com ara la Biblioteca o el Casal de Joves. El mateix institut farà, a tres quarts de dotze del migdia, la Batucada Feminista, amb la lectura del manifest precedit del so dels tambors. Es podrà veure en directe a Instagram @insllcompanys.

El 8M arriba carregat d'actes marcats pel context de la pandèmia -Imatge 1- Una mica més tard, a la una del migdia, Ripollet Râdio acollirà un cara a cara transgeneracional, per donar a conèixer com es viu el 8M generacionalment parlant. Comptarà amb la presència d'Imma Prat, de la Plataforma per la sanitat pública, i Alba Gonzàlex, del Centre d'Esplai l'Estel. Es podrà seguir, com sempre, al 91.3 de l'FM i a ripolletradio.cat. Dues hores més tard, a les 15 h, hi haurà una taula rodona per parlar de què passa quan una dona exerceix lideratge en el món empresarial, amb presència de cinc dones directores, presidentes i CEOs de diferents empreses. Es farà en línia, per Zoom, i es podrà seguir a través d'aquest enllaç.

El punt reivindicatiu el posarà, com ja és habitual, el Comitè de Dones, que al matí tornarà a transformar la plaça del Molí en plaça de les Dones i a les 18 h començarà l'acte "Les dones ens plantem". Serà una acció col·lectiva de denúncia de la situació de precarietat que pateixen les dones des de l'inici de la crisi sanitària i de reconeixement de la feina de les dones durant la pandèmia. Es farà una cadena humana que iniciarà a la plaça del Molí i seguirà per la rambla de Sant Esteve i Sant Jordi, que estarà tallada per l'ocasió. Es demanarà que les participants es situin a dos metres l'una de l'altra per mantenir la seguretat. La lectura del Manifest es farà en diferents punts d'aquest recorregut i en diferents moments a partir de les 18.30 h.

JPL

Icona PDF-1,58 Mb - Arxiu 1 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal