degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
TrÓmits
Ciutat
ombra

Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan

10/07/2020

Els comitŔs de Nissan han convocat una gran mobilitzaciˇ, aquest divendres a la tarda, de defensa de totes les plantes i llocs de treball. S'han previst dues marxes, obertes a tota la ciutadania, que culminaran en la concentraciˇ final al campament "La Resistance", a la fÓbrica de Montcada. A Ripollet la convocat˛ria Ús a les 19 hores al Centre Cultural. La comitiva local es dirigirÓ primer a l'antic ajuntament de Montcada, on, cap a les 20 h, s'hi sumarÓ al grup provinent de Santa Coloma. ParalĚlelament, una segona columna partirÓ de Mollet, passant per Santa PerpŔtua i La Llagosta, per acabar tambÚ a Nissan de Montcada. Tot seguit es farÓ una assemblea per explicar el detall de les reunions mantingudes aquesta setmana amb l'Administraciˇ i amb la direcciˇ de Nissan. En la reuniˇ de dimecres passat, amb la mediaciˇ del Departament de Treball, els representants dels treballadors van reclamar la retirada de l'ERO. El Departament de Treball ha tornat a convocar les parts dimarts vinent.

Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan -Imatge 1- 67 dies acampats

La companyia va anunciar el passat 2 de juny que tancava les tres fÓbriques de Barcelona (Montcada, Sant Andreu de la Barca i Zona Franca), amb 3.000 treballadors directes i 12.000 d'indirectes. Els tancaments formen part del pla de l'empresa per reduir fins al 2023 un 20% la seva capacitat de producciˇ a tot el mˇn i un 15% els costos de producciˇ (uns 2.600 milions d'euros). Els treballadors de Nissan mantenen en peu el campament "La Resistance" a Montcada, desprÚs de seixanta-set dies de vaga i participar en la marxa de 800 km a CantÓbria. L'objectiu Ús evitar el desmantellament de la fÓbrica mentre perduri la incertesa sobre el seu futur.‬ Desenes de ripollencs treballen a les plantes de Montcada i la Zona Franca. L'alcalde JosÚ M. Osuna, amb una delegaciˇ de l'Ajuntament, ha tingut diferents contactes amb els afectats, davant la preocupaciˇ per l'anunci de tancament, en la mateixa lÝnia que els consistoris com ara Montcada i Barcelona.

Fotos: xarxes socials

Altres imatges:
Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan -Imatge 2-Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan -Imatge 3-Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan -Imatge 4-Es convoca una marxa des de Ripollet en suport als treballadors de Nissan -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal