degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Mor Wenceslao Soler, fundador de l'Associació d'Espectadors

28/03/2020

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ D'ESPECTADORS

Dimecres passat ens va deixar en Wenceslau Soler i Serra als 86 anys d'edat.Wenceslau Soler era el president d'honor de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Ell va ser l´impulsor de la transformació del Mercat Vell en teatre i l'ideòleg i fundador de l'entitat i el seu president entre 1993 i el 2004.

La seva implicació en l'Associació d'Espectadors va ser la culminació d'una vida completament activa en el món cívic i cultural català. Va ser un dels fundadors i ànima de l'Associació ENLLAÇ Promotora de Cultura Popular, entitat que es dedicava a la difusió i dinamització dels espectacles en català.

A Ripollet, hi va arribar als anys70. Des d'un pensament progressista, independentista i compromès, va impulsar diferents moviments ciutadans sempre amb l'objectiu d'eixamplar el coneixement, l'educació i la participació social.

La seva curiositat per aprendre el va portar a fer una estada a Finlàndia, país que admirava especialment pel seu alliberament nacional i pel seu sistema educatiu, i a escriure, conjuntament amb la seva companya dels darrers anys, la M. Antònia Recasens, el llibre Viatge a Finlàndia.

La seva mort és una gran pèrdua per Ripollet que visitava quan tenia ocasió, des que per raons personals va haver de traslladar la seva residència fora de la ciutat, i en la que deixà desenes d'amics.

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell rendirà homenatge a la seva figura en un acte de comiat a Ripollet quan les circumstàncies ho permetin.

Acompanyem la família en el dolor de la seva pèrdua.

Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet.


COMUNICAT DEL COP-COMPROMÍS PER RIPOLLET

Ens ha deixat Wenceslau Soler.

Des del COP- Compromís per Ripollet lamentem profundament la pèrdua d'en Wenceslau Soler, Wens. Compromès amb el COP des dels anys 80, va participar molt activament en la vida associativa i cultural de Ripollet des de la seva arribada als anys 70 tot contribuint a la recuperació de festes tradicionals i elements de cultura popular perduts després del franquisme.

Ànima de la Comissió de Cultura del COP als anys 90 va ser l'impulsor del projecte de convertir el Mercat Vell en l'actual Teatre Auditori evitant els intents d'enderroc i d'especulació urbanística que planaven sobre aquest edifici històric, creant una nova infraestructura cultural que s'ha demostrat imprescindible des del moment de la seva inauguració. Un cop assolida la fita de la construcció del nou teatre, s'encarregà d'impulsar l'Associació d'Espectadors que li donés continguts des del punt de vista de la participació de la gent en la programació estable.

Persona de pensament progressista i independentista, arrelat a la cultura popular del país, el recordarem pel seu to pausat i alhora ferm, serè i alhora entusiasta.

COP - Compromís per Ripollet

Mor Wenceslao Soler, fundador de l'Associació d'Espectadors -Imatge 1-

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal