degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La cursa amb prop de 1.000 dones inscrites i la Nit de foc, novetats del 8M d'enguany

06/03/2020

Amb motiu del Dia de les Dones, el 8 de març, l'Ajuntament de Ripollet i les entitats i col·lectius que formen part de la Taula Feminista local han preparat un extens programa d'actes que vol reforçar la idea de sororitat. Aquest terme fa referència al lligam estret que s'estableix entre dones basat en la solidaritat, el compartiment d'experiències, interessos, preocupacions, etc., és a dir, a una fraternitat entre dones. Per això, el programa de 2020 porta per lema 'Juntes som més fortes' i porta la imatge del mural feminista del carrer de Padró, realitzat l'any passat per l'artista Maga amb motiu del Dia de les Dones. L'organització espera una alta participació. Una mostra és la gran acollida que ha tingut una de les novetats d'enguany, la cursa, amb més de 900 dones inscrites.

La cursa amb prop de 1.000 dones inscrites i la Nit de foc, novetats del 8M d'enguany -Imatge 1- Desmuntar micromasclismes
Les activitats busquen desmuntar micromasclismes, reclamar la igualtat de drets i mostrar una visió feminista i una perspectiva de gènere en el món del cinema, la fotografia, la literatura, l'educació, l'esport o la sexualitat. Aquest darrer aspecte va ser destacat per la regidora de Feminismes, qui va assegurar que "les joves tenen unes imatges estereotipades de la sexualitat i volem treballar sobre conceptes com autoconeixement, afectivitat i feminismes". Per això el 4 de març s'han organitzat uns tallers i xerrades dirigits a l'alumnat de 3r d'ESO, acompanyades per LaSexTruck, que també estarà present la nit del 7 de març a la plaça del Molí.

Més de 900 inscrites a la Cursa i Marxa de les Dones 'Juntes guanyem'
La gran novetat d'aquest programa és la Cursa Marxa de les Dones 'Juntes guanyem', que tindrà lloc el dissabte, 7 de març, a les 19 h.  "El món de l'esport és on veuen més acusades les desigualtats que es pateixen entre homes i dones", va assegurar la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, que va explicar que es tracta d'una activitat gratuïta, no mixta i no competitiva, on es vol aconseguir la màxima participació possible. La iniciativa ha superat les expectatives de participació, amb més de 900 dones inscrites. A partir de les 18 h es lliurarà a les participants la seva samarreta amb el dorsal 803. Hi haurà dos recorreguts, de 2,5 i 4 km, un per a la marxa i un per a la cursa, que tindran una durada aproximada de 30 minuts i que confluiran davant del mural feminista del carrer de Padró, on es farà l'avituallament i es lliurarà un got amb el lema del 8M. Des d'allà, totes les participants arribaran plegades a la plaça del Molí, on es farà la performance "Un violador en tu camino".

En acabar 'Juntes guanyem' començarà la Nit de foc a càrrec del Comitè de Dones de Ripollet, que ha preparat per al dia 8 de març diferents activitats i un Memorial efímer a la plaça del Molí, que donarà pas al manifest unitari del 8 de març.

Continuar dempeus
El Comitè de Dones, l'Institut Lluís Companys, AFOCER, Acció Fotogràfica Ripollet, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, Dones per la Igualtat, diverses entitats esportives i comerços locals són alguns dels agents que col·laboren en l'organització i desenvolupament de les activitats, moltes d'elles dins la Taula Feminista. La regidora de Feminismes, Txell Caler, durant la presentació del programa, el passat 17 de febrer, va assegurar que "malauradament, és una data que hem de continuar mancant-la amb retolador al nostre calendari, davant l'avenç del feixisme, el degoteig d'assassinats de dones i un sistema econòmic neoliberal basat en el patriarcat" i "no ens queda una altra que continuar dempeus". El programa, com va explicar la regidora, parteix de l'esperit del 8M de fa dos anys, amb la primera vaga feminista i busca, a través de la corresponsabilitat i l'organització de les dones, fer una societat i un municipi millors".


Foto: les regidores de Feminismes, Txell Caler i d'Esports, Andrea Guijaro, a la presentació del programa del 8M 2020.

Altres imatges:
La cursa amb prop de 1.000 dones inscrites i la Nit de foc, novetats del 8M d'enguany -Imatge 2-La cursa amb prop de 1.000 dones inscrites i la Nit de foc, novetats del 8M d'enguany -Imatge 3-La cursa amb prop de 1.000 dones inscrites i la Nit de foc, novetats del 8M d'enguany -Imatge 4-
Icona PDF-1,8 Mb - Programa Dia de les Dones 2020 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal