degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Alegria, música i color al #CarnavalTeQuiero de Ripollet 2020

29/01/2020

Ripollet es prepara per viure el Carnaval 2020 amb molt de ritme i amb un programa que busca la participació de tots els públics i entitats locals. Carmen Miranda, la famosa cantant de samba i actriu, que va portar la cultura brasilera arreu del món durant els anys 40, és la imatge del Carnaval de Ripollet d'enguany.

Alegria, música i color al #CarnavalTeQuiero de Ripollet 2020 -Imatge 1- Entre les activitats, que tindran lloc del 19 al 26 de febrer, destaca la Rua de Carnaval, el dissabte 22, que comptarà amb la participació dels Diables de Ripollet i Rhytm'n'Moyo, que clourà l'activitat amb una tabalada acompanyada de trompetes. Les bases i el cartell van ser presentades aquest dilluns en roda de premsa pel regidor de Cultura, Oriol Mor, i el de Joventut, Pablo López.

Carnaval, carnaval... #CarnavalTeQuiero
El període d'inscripció per a participar a la Rua com a comparsa, disfressa individual o grup reduït (entre 2 i 5 components) finalitza el pròxim 14 de febrer. Enguany, com a novetat, totes les comparses formades per més de 30 persones i que ho sol·licitin abans del 7 de febrer tindran un equip de so gratuït. Per contra, se suprimeix l'ajuda d'un euro per participant que es donava anys anteriors. Les bases, tal com va explicar el regidor Oriol Mor, van ser consensuades el passat mes de desembre amb les entitats i participants de la darrera edició.

Mor, que va aprofitar la presentació del programa per fer un crida a la participació, que espera mantenir en la línia dels darrers anys, que ha estat de 1.352 persones (18 comparses) el 2019, 1.532 persones (19 comparses) el 2018 i 1.266 persones (18 comparses) el 2017.

El regidor de Joventut, Pablo López, per la seva part, va destacar les activitats del divendres 21 de febrer, amb les parades guarnides al Mercat Municipal i les cercaviles de les escoles fins la plaça del Molí, que es consolida com a epicentre del carnaval infantil i juvenil, enguany amb les actuacions de Grimpallunes i Joe Diem. D'altra banda, es mantenen les tradicionals activitats de la penjada i la despenjada del Cabraboc, amb la participació dels Diables de Ripollet i la Colla de Gitanes. Aquesta figura del nostre imaginari local, que va ser renovada l'any passat, tornarà a visitar un any més les escoles de Ripollet. El comiat del programa el protagonitzarà, com sempre, la tradicional sardinada, tot i que enguany El Setrill no se'n pot fer càrrec.

Per últim, les dues entitats fotogràfiques locals, Acció Fotogràfica Ripollet i AFOCER, organitzen una sortida i un concurs d'Instagram, respectivament. Activitats amb les que un any més deixaran constància de la màgia, la creativitat i l'alegria del Carnaval de Ripollet.

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal