degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Acords del Ple Municipal de novembre de 2019

29/11/2019

El Ple Municipal del passat 28 de novembre va comptar amb quatre acords destacats i cinc mocions, la majoria aprovats per unanimitat. El primer punt va ser el nomenament de l'advocada Núria Blasco Yuste com a nova Defensora de la Ciutadania de Ripollet. Blasco és la protagonista de l'entrevista de la contraportada d'aquesta edició d'InfoRipollet. El punt va obtenir el suport de tots els grups, a excepció de Ciudans i Som, que s'hi van abstenir.

Acords del Ple Municipal de novembre de 2019 -Imatge 1-

Seguidament, es va aprovar per unanimitat la delegació a la Diputació de Barcelona de la recaptació de la taxa de serveis esportius. També va tenir llum verda una modificació de crèdits per 157.000 €, que es dedicaran, principalment, a retirar una teulada de fibrociment d'un magatzem municipal. Van estar a favor tots els grups, menys Som, que s'hi va abstenir.
A continuació, va autoritzar-se la creació de la nova Comissió d'Estudi sobre la forma de gestió del Servei d'Abastament d'Aigua Potable. Van votar a favor Decidim, PSC i ERC, mentre que Som va fer-ho en contra i Ciutadans s'hi va abstenir.
Va tancar el primer bloc del Ple l'aprovació del Pla d'Ordenació de Recursos Humans de l'Ajuntament de Ripollet. La primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, el va definir com "un document estratègic de l'administració pública". Hi van donar suport tots els partits, a excepció de C's, que s'hi va abstenir.

Acord majoritari en les mocions
En aquesta sessió, el protagonisme del debat va ser per a les mocions. Inicialment estava previst discutir-ne 8, que van quedar en 5, ja que dos temes es van consensuar entre les diferents formacions que les portaven. Així, la primera, sobre el Tribut Metropolità, es va aprovar per unanimitat, en sintonia amb les reivindicacions veïnals i coincident en l'opinió que ha mancat informació, un pla d'inversions definit i millores urgents en el transport públic a Ripollet.
La totalitat dels cinc grups municipals van presentar i aprovar conjuntament la moció sobre el 25N, amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les dones, per un Ripollet lliure de qualsevol tipus de violència masclista i LGTBIfòbica.
També va quedar en ferm la moció presentada pel grup Decidim Ripollet, a proposta de l'Observatori contra l'Homofòbia, en solidaritat amb Xile, davant la vulneració de drets fonamentals durant l'estat de setge. Van votar a favor: Decidim, PSC i ERC i s'hi van abstenir Ciutadans i Som.
La quarta moció tractada, a iniciativa d'ERC, per l'obligació del compliment i publicitat de les mocions aprovades, va comptar amb el suport de tots els partits.
Igualment, també es va aprovar la darrera, també d'ERC, per l'eliminació temporal de música i sorolls en les atraccions de la fira de Festa Major, per a facilitar la participació de persones amb trastorn de l'espectre autista.
En el punt de Precs i Preguntes, va destacar la queixa de Ciutadans, sobre problemes de seguretat en la via pública i demanant que s'extremi la vigilància policial, especialment durant les festes nadalenques.

Aturada de l'Escola de Música
Finalment, en acabar la sessió, va intervenir un representant de les famílies usuàries de l'Escola de Música, per manifestar el seu malestar per la demora de l'adjudicació del Servei d'Escola Municipal de Música i demanar que s'acceleri la seva entrada en funcionament. L'alcalde, José María Osuna, va explicar que s'estan estudiant diverses vies per tal de reactivar el servei, amb totes les garanties legals i va emplaçar les famílies afectades a una pròxima reunió.
Fotos:
- vista general de la sessió
- Núria Yuste, nova Defensora de la Ciutadania
- famílies usuàries de l'Escola de Música de Ripollet, durant la seva intervenció

Altres imatges:
Acords del Ple Municipal de novembre de 2019 -Imatge 2-Acords del Ple Municipal de novembre de 2019 -Imatge 3-
Icona PDF-0,04 Mb - Arxiu 1 
Icona PDF-0,04 Mb - Arxiu 2 
Icona PDF-0,06 Mb - Arxiu 3 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal