degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

L'AMB estén el Tribut Metropolità a Ripollet i als altres 17 municipis de la segona corona

14/10/2019

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat el cobrament, a partir del 21 d'octubre, del Tribut Metropolità als municipis de la segona corona, entre els quals es troba Ripollet. Aquest nou impost, que tindrà un cost d'uns 22 euros de mitjana a l'any per cada habitatge i local comercial, servirà per fer front a l'extensió de la Zona 1, inversions en transport públic i al manteniment dels espais verds metropolitans, com ara la Serra de Collserola, les platges, les lleres dels rius Besòs i Llobregat i els 51 parcs metropolitans, entre ells el parc dels Pinetons. Estaran exemptes de pagament les propietats amb valor cadastral inferior als 45.000 euros.

L'AMB estén el Tribut Metropolità a Ripollet i als altres 17 municipis de la segona corona -Imatge 1-

10% dels ingressos
Antoni Balmón, vicepresident de l'AMB ha justificat, en roda de premsa, l'extensió del Tribut Metropolità per garantir la cohesió social i la reducció de les desigualtats a la metròpolis de Barcelona. Segons un comunicat de l'Àrea, l'impost, que suposa un 10% dels ingressos, "finança les actuacions de matèria d'espai públic i d'infraestructures vitals per a l'articulació, la connectivitat i la mobilitat" i comporta "una millora en la tarifació social i un augment de la qualitat del transport públic".

Segons Balmón, el primer àmbit on és més factible incidir és a la xarxa d'autobusos, per adequar la segona corona als estàndards assolits a la primera. No obstant això, ha admès que primer la Generalitat haurà de completar el traspàs les línies metropolitanes que gestiona, entre elles l'E4 i la 620 de Ripollet. Tampoc ha concretat quan ni com s'estendrà la targeta rosa.

Més informació a http://tributmetropolita.amb.cat

Altres imatges:
L'AMB estén el Tribut Metropolità a Ripollet i als altres 17 municipis de la segona corona -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal