degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

En marxa el servei municipal de borsa de lloguer

23/09/2019

L'Oficina Municipal d'Habitatge acaba de posar en marxa un servei gratuït de gestió i mediació entre persones propietàries i llogateres, amb l'objectiu d'incrementar l'oferta d'habitatges de lloguer i permetre llogar a Ripollet amb totes les garanties. Es tracta de crear una borsa de lloguer, proporcionant seguretat a les persones propietàries i preus assequibles per a les llogateres. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb l'Oficina Municipal d'Habitatge, a les oficines de Drets Socials (c. de Can Masachs 18-20, tel. 935 046 007, borsadelloguer@ripollet.cat).

En marxa el servei municipal de borsa de lloguer -Imatge 1- Els responsables del servei cerquen el lloguer més adequat per a cada sol·licitant, procurant que la renda a pagar sigui adequada al nivell d'ingressos (35% aproximadament) i garanteixen el cobrament i el bon ús dels habitatges. La regidora de Serveis Socials i Habitatge, Reyes Muñoz, ha explicat que "la situació actual és molt exclusiva perquè hi ha persones amb perfils molt diferents que no poden accedir a contractes de lloguer i aquest servei, el que vol, és abaixar els preus, amb unes certes normes dins del camp del lloguer, i alhora ajudar al petit propietari a animar-se a llogar, donant-li facilitats i garanties per gestionar-ho".

Qui pot sol·licitar aquest servei?
A més de les persones que busquen pis de lloguer, són destinatàries d'aquest servei les persones propietàries d'un habitatge buit a Ripollet, propietàries derivades del servei de mediació de l'Ajuntament de Ripollet o altres entitats i grans tenidores d'habitatge, per tal que puguin cedir l'ús d'habitatges buits del seu estoc.

Per accedir, només cal ser major d'edat, estar inscrit al registre de sol·licitants HPO i disposar d'ingressos econòmics estables (contracte laboral fix, antiguitat mínima d'un any en el lloc de treball, pensions, etc.).

Avantatges per a llogaters i propietaris
El servei de borsa de lloguer ofereix a la persona llogatera poder llogar un habitatge a un preu per sota del de mercat, facilitant informació, assessorament, redacció i tramitació del contracte de forma gratuïta. A més, es garanteix un seguiment del contracte i la tramitació d'ajuts de lloguer, entre altres avantatges.

Quant a la persona propietària, a la borsa trobarà atenció personalitzada, gratuïtat en la redacció i formalització del contracte, tramitació "avalloguer" i assessorament, pòlissa d'assegurança multirisc gratuïta, defensa jurídica gratuïta en el cas d'impagaments, mediació entre ambdues parts, seguiment d'incidències i informació i tramitació d'ajuts de rehabilitació de l'habitatge.

NdP

Altres imatges:
En marxa el servei municipal de borsa de lloguer -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal