degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

L'Ajuntament facilitarà la consulta dels nous valors cadastrals que acaba de fer Hisenda

29/07/2019

L'Ajuntament habilitarà un punt d'atenció per tal d'ajudar a descarregar les notificacions electròniques a aquelles persones que ho necessitin.

L'Ajuntament facilitarà la consulta dels nous valors cadastrals que acaba de fer Hisenda -Imatge 1- La Dirección General del Catastro del Ministerio de Hacienda ha realitzat una valoració col·lectiva de caràcter general dels béns immobles de Ripollet, tan urbans com en sòl rústic. La darrera valoració col·lectiva es va realitzar l'any 2001, tot i que la llei aconsella que es faci, com a màxim, cada 10 anys. Des del Ministeri s'ha comunicat a l'Ajuntament que a mitjans de setembre enviaran a totes les persones propietàries d'un immoble una carta amb una clau d'accés per poder descarregar electrònicament la notificació amb els nous valors cadastrals. Tot i que el procediment electrònic és senzill, l'Ajuntament ha decidit habilitar un punt de notificació electrònica per tal d'ajudar a aquelles persones que no disposin de mitjans per a poder fer-ho soles.

Aquest sistema de notificació pretén simplificar els procediments i incentivar l'ús de l'administració electrònica per part de la ciutadania, essent un sistema més còmode, que garanteix la plena validesa jurídica.

El punt de suport a la notificació electrònica atendrà al públic des del 10 de setembre de 2019 al 21 de gener de 2020 i estarà ubicat a les oficines de l'OAC (c. de Balmes, 4). L'horari d'atenció a la ciutadania serà de dilluns a dijous, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, i divendres i vigílies de festius de 9 a 14 h (excepte del 23 de desembre al 8 de gener, que s'atendrà de 9 a 14 h i no obrirà a la tarda). Per ser atès, no es requereix demanar cita prèvia. El Patronat Municipal d'Ocupació ha contractat les persones que atendran aquest punt, les quals han rebut la formació necessària en matèria de cadastre.

Aquesta valoració col·lectiva de caràcter general ha estat aprovada per l'Ajuntament a través d'una resolució d'alcaldia, de la qual l'alcalde donarà compte al Ple Municipal d'aquest dijous, 25 de juliol. Aquesta nova valoració serà aplicada gradualment durant els pròxims 10 anys.

Des de l'Ajuntament, la 1a tinenta d'alcalde i regidora d'Economia, Pilar Castillejo, reconeix la necessitat d'aquesta revisió cadastral, tot assegurant que "fa 18 anys de l'última i els valors no estan actualitzats". Castillejo ha explicat que "hi ha casos en què el rebut pujarà i d'altres en què baixarà", però en tot cas, "és cert que es preveu un augment dels ingressos municipals, que ajudarà a equiparar el pressupost municipal amb els de municipis veïns". Uns ingressos que, segons la tinenta d'alcalde, "aniran destinats a millorar serveis com la neteja dels carrers, les polítiques d'habitatge o els equipaments, com ara escoles o el poliesportiu".

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal