degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Un 84% dels participants en els Programes de Formació i Inserció retornen al sistema educatiu

23/07/2019

A l'acte de cloenda de l'edició 2018-2019 es va fer un reconeixement tant a l'alumnat com a les empreses col·laboradores

Un 84% dels participants en els Programes de Formació i Inserció retornen al sistema educatiu -Imatge 1- Aquest dilluns, 22 de juliol, va tenir lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament de Ripollet l'acte de cloenda dels Programes Formació i Inserció (PFI) 2018-2019, en els perfils d'Auxiliar d'Imatge Personal (perruqueria i estètica) i Auxiliar en activitats d'oficina i en serveis administratius generals. 26 dels 31 alumnes inscrits han decidit retornar al sistema educatiu en finalitzar el curs, ja sigui realitzant un grau mitjà (13) o obtenint el graduat en ESO (13) al centre de formació de persones adultes. A més, tres dels 22 joves que van iniciar el mes d'abril el període de pràctiques en centres de treball han aconseguit un contracte laboral.

L'acte va estar presidit per l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna; acompanyat per Jordi Plana, gerent dels Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona, i Meritxell Caler, regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç. Caler va destacar la importància que 26 dels joves tornin a la formació, felicitant-los per aquesta decisió. Jordi Plana, per la seva part, els encoratjava a continuar endavant, tot dient: "l'esforç que heu fet és molt important i és fonamental que continueu estudiant per arribar a ser el que vulgueu a la vida". L'alcalde, Jose M. Osuna, va destacar la importància que aquest programa té per a l'Ajuntament, ja que "per nosaltres no només es tracta de donar una oportunitat de formació i laboral, sinó que és una iniciativa de la qual sortiu més motivats i amb més capacitat per a poder continuar endavant i fer el que us proposeu", tot agraint tant a l'equip docent com als centres de treball el seu suport i acompanyament.

El PFI és un programa de col·laboració entre l'Ajuntament de Ripollet i l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, adreçat a joves entre 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. L'objectiu és proporcionar a aquests/es joves la formació bàsica professional per millorar les seves possibilitats d'una inserció laboral satisfactòria, així com la continuïtat formativa.

En aquesta nova edició, des del Patronat Municipal d'Ocupació s'han ofert les especialitats d'Auxiliar en imatge personal (Perruqueria i estètica) i Auxiliar en activitats d'oficina i en serveis administratius generals, amb una durada de 1.000 hores. Aquest curs han comptat amb la participació d'un total de 22 empreses que han aportat la seva experiència professional durant els dos mesos de pràctiques, imprescindibles perquè l'alumnat pugui tenir l'oportunitat d'endinsar-se en el món laboral. 18 de les empreses són de Ripollet, 2 de Cerdanyola del Vallès, 1 de Montcada i Reixac i 1 de Barcelona.

L'acte de cloenda, que també va comptar amb vídeo i unes paraules d'agraïment per part dels joves participants, va finalitzar amb el lliurament de diplomes a alumnes i empreses.

NdP/A.B.

Altres imatges:
Un 84% dels participants en els Programes de Formació i Inserció retornen al sistema educatiu -Imatge 2-Un 84% dels participants en els Programes de Formació i Inserció retornen al sistema educatiu -Imatge 3-Un 84% dels participants en els Programes de Formació i Inserció retornen al sistema educatiu -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal