degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

El Ple Municipal aprova l'organització i les retribucions dels electes

12/07/2019

Al Ple Municipal extraordinari de dijous, 11 de juliol de 2019, es van aprovar tots els punts plantejats pel Govern. A més, la creació dels grups municipals, el dia i hora per a les sessions ordinàries (que canvia i es celebraran mitja hora abans, els últims dijous de mes a les 19 hores), la creació de la Junta de Portaveus, les Comissions Informatives i el nomenament dels membres dels Patronats Municipals, es van aprovar per unanimitat.

El Ple Municipal aprova l'organització i les retribucions dels electes -Imatge 1- Un altre dels canvis per a aquesta legislatura són les retribucions dels membres de la corporació, que passaran a percebre més diners per tal d'actualitzar-se i igualar-se amb el que es percep a altres ajuntaments de la proximitat i mides similars. L'Alcalde seguirà rebent una retribució anual bruta de 44.100 € per dedicació exclusiva, i dos regidors/es passaran a rebre, també amb dedicació exclusiva, 37.800 €. També hi haurà quatre regidors/es més amb dedicació parcial, que rebran 18.900 € bruts anuals. Els regidors passaran dels 200 € de la legislatura anterior als 300 € per assistència als plens ordinaris, i es passaran a retribuir amb 150 € els plens extraordinaris, llevat dels de tràmit o sorteig de meses electorals, que fins ara no es pagaven. Aquest increment es va aprovar amb el vot favorable de totes les forces, excepte ERC que es va abstenir perquè no està d'acord amb la retribució pels plens extraordinaris si no s'ha fet fins ara. Tot i votar-hi a favor, el portaveu de C's, Josep Gabarra, va destacar que el sou de l'alcalde és especialment baix per un càrrec de la seva responsabilitat.

El Ple també va aprovar la designació d'Eugeni Montanuy (ERC) com a representant de l'Ajuntament al Consell Metropolità de l'AMB, amb el vot favorable de totes les formacions excepte el PSC que va votar-hi en contra i Ciutadans que s'hi va abstenir. Luis Tirado va argumentar el vot contrari defensant que aquesta designació hauria de ser per la força de l'oposició més votada. C's també va abstenir-se a la darrera votació del Ple, que va designar els representants municipals a diferents òrgans supramunicipals.

La sessió es va poder seguir per Ripollet Ràdio i el canal Ripollet TV a YouTube. Es pot recuperar a través d'aquest enllaç el vídeo i l'àudio de la sessió. El Ple es tornarà a reunir, aquest cop ja en sessió ordinària, el dijous 25 de juliol a les 19 h, en el que serà el primer ple ordinari de la legislatura 2019-2013.

JPL

Altres imatges:
El Ple Municipal aprova l'organització i les retribucions dels electes -Imatge 2-El Ple Municipal aprova l'organització i les retribucions dels electes -Imatge 3-El Ple Municipal aprova l'organització i les retribucions dels electes -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal