degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

El Dia dels Museus a Ripollet serà en clau #AnyScenica

17/05/2019

El 19 de maig se celebra el Dia dels Museus a Ripollet i l'Ajuntament, amb la voluntat de donar valor al futur de la tradició mitjançant la figura de l'Emma Maleras, ha considerat adient celebrar el Dia Internacional dels Museus dels dies 18 i 19 de maig amb la confecció d'un programa que aglutini a la major part del programa totes tres celebracions: la Nit dels Museus, el Dia Internacional dels Museus i la celebració de l'Any de les Arts Escèniques. El diumenge al matí, el CIP obrirà les seves portes de 10 a 14 h i a les 11 es farà una visita guiada per adults. A més, l'entitat La Careta Teatre organitzarà una representació del conte Odissea, una història dels refugiats, un espectacle familiar que reflexiona sobre la crisi migratòria al mediterrani.

El Dia dels Museus a Ripollet serà en clau #AnyScenica -Imatge 1- Nit dels Museus
El dissabte al vespre, els visitants del CIP podran gaudir d'un programa específic sobre l'Emma Maleras. Com a Joia del Museu 2019, es presentarà un dels vestits de gala que l'artista va fer servir, entre altres moments, durant el concert de castanyoles de 1971 al Teatre del Gran Liceu i que va tornar a lluir a l'homenatge en honor seu que es va fer al nostre municipi l'any 1994. Posteriorment a les 21.30 es realitzaran unes Nits de Música amb el nom d''Emma Maleras i les Castanyoles' a càrrec de L'AETMV i amb la participació dels professors de l'Escola de Música i la col·laboració de Noelia España per tal de fer un recorregut per la història d'aquest instrument i explicar com la ripolletenca el va posar en valor.


Dissabte 18:

De 20 a 00 h: Portes obertes al CIP

A les 21 h: Presentació la Joia del Museu 2019. Vestit de concert de l'Emma Maleras.

A les 21.30 h: Nits de música: "Castanyoles i Emma Maleras".

A càrrec de l'AETMV i amb la participació de l'Escola de Música.

Diumenge 19:

De 10 a 14 h: Portes obertes al CIP

A les 11 h: Visita per a adults al Molí d'en Rata

A les 11.30 h: Activitat familiar: conte Odissea, una història dels refugiats. Helena Bea, actriu de La Careta Teatre, narrarà el conte escrit per ella mateixa i que explica la història de l'Ayla i la seva família durant el seu viatge des de Síria fins a Europa com a refugiats. Espectacle familiar, gratuït i en català, a càrrec de La Careta Teatre.
A.B.

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal