degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada estrena la tercera edició de 'Gira Mujer'

20/02/2019

El passat novembre la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada va posar en marxa una nova edició del programa 'Gira Mujer', finançat per Coca-Cola i la Creu Roja. Per tercer any consecutiu, l'assemblea vallesana ha estat l'escollida per impulsar el programa a la demarcació de Barcelona i ja suma prop de 200 usuàries ateses.

Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada estrena la tercera edició de 'Gira Mujer' -Imatge 1-

Com en les passades edicions, Creu Roja preveu millorar l'ocupabilitat d'una setantena de dones que es trobin en situació d'atur i/o precarietat laboral. De fet, els perfils prioritaris són dones majors de 45 anys amb baixa o nul·la qualificació professional, que portin molt de temps fora del mercat laboral, que hagin treballat en sectors afectats per la crisi econòmica, que tinguin càrregues familiars que les impedeixi créixer professionalment o que es trobin desmotivades per la manca d'oportunitats laborals en el seu entorn. Segons Núria Gálvez, la tècnica responsable del programa, "el programa busca donar eines a les participants per empoderar-les i que puguin començar a creure en elles mateixes i en les seves possibilitats de trobar feina".

El programa ofereix itineraris personalitzats segons el perfil de la usuària i desplega sessions d'orientació, tallers d'informàtica bàsica, llengua catalana, habilitats socials, perspectiva de gènere o eines de cerca de feina, entre d'altres així com cursos específics com pot ser el de 'Manipulació d'Aliments'.

Com tots els programes de la Creu Roja, el voluntariat té una tasca destacada de suport al projecte. De fet, hi ha algunes participants d'edicions passades que s'han incorporat com a voluntàries a l'entitat i ara assessoren i comparteixen la seva experiència amb les participants d'enguany. I és que 'Gira Mujer' ja compta amb una trajectòria de tres anys, temps suficient per consolidar-se i recollir el fruit de tots els esforços passats. Per aquesta edició s'espera superar la taxa d'inserció laboral d'anys anteriors, que va rondar el 30%, així com augmentar el nombre d'empreses implicades en el projecte que vulguin oferir places en pràctiques i llocs de treball en última instància.

Fins al moment, l'edició 2018-19 ja ha atès a una trentena de dones però encara queden places disponibles. Per a més informació truqueu al telèfon 93 691 61 61

NdP / JPL

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal