degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

AJORNAT. Arriba la 126a Festa de Sant Antoni Abat a Ripollet

19/01/2019

Aquest cap de setmana, torna la festa de Sant Antoni Abat a Ripollet, en la seva 126a edició. Els actes començaran el dissabte amb la presentació del programa de la festa i actuacions, i continuaran durant tot el matí del diumenge, fins ben entrada la tarda. A més, es compleixen 10 anys del mercat d'artesania de Sant Antoni, que es trobarà a la plaça de Pere Quart durant tot el cap de setmana, i on s'hi podran tastar tota mena de productes artesanals i tradicionals.

AJORNAT. Arriba la 126a Festa de Sant Antoni Abat a Ripollet -Imatge 1- La presentació de dissabte anirà a càrrec del pregoner, Salvador Gorina, i es farà una ofrena al monument de la Festa de Sant Antoni Abat. L'acte comptarà amb l'actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i la coral Veus del Vallès de la Societat Coral "El Vallès". Mercat de Sant Antoni, a la pl. de Pere Quart, durant tot el dia.

Diumenge, a les 7 h, es començarà la jornada amb la diana de traginers, seguida per la benedicció de les coques i l'esmorzar de traginers al Recinte Firal. De 8 a 12 h es farà el lliurament de coques als socis a l'escola Anselm Clavé. A partir de les 9 h, es farà una concentració a cal banderer, a la Família Fonollet-Paños, on es farà una actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola, i es caminarà fins a l'Església de Sant Esteve.

A continuació es farà l'ofici solemne amb l'actuació de la Societat Coral "El Vallès". A partir de les 11 h, la festa es desplaçarà al Recinte Firal, situat a l'avinguda de Catalunya amb carrer Barberà i carrer Torrent Tortuguer, on es concentraran les cavalleries i carros participants. A les 12 h es farà la benedicció d'animals, al c. Nou/c. Anselm Clavé, i es donarà pas a l'inici de la desfilada. Més tard, a les 13 h, es farà la desfilada individual a la pl. Onze de Setembre, i a les 14 es procedirà a l'entrega de records als participants. Finalment, a partir de les 15 h, es farà el dinar dels Tres Tombs al Pavelló, concert i ball.

Per més informació, es pot consultar el programa de la festa, a https://www.santantoniabat.cat/.

Rally Fotogràfic i Concurs d'Instagram

A més, com ja és tradició, aquells que ho desitgin podran participar en el Rally Fotogràfic de Sant Antoni, que organitza Acció Fotogràfica Ripollet i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat. Les fotos preses durant el cap de setmana es podran presentar en les categories d'adults i infantil (fins a 14 anys), i el veredicte es farà el diumenge, 10 de Febrer de 2019. Per més detalls sobre les bases, es pot consultar el web https://afr.cat/.

A banda, l'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER) també ha organitzat el seu concurs, en aquest cas en la plataforma Instagram. Aquells que pugin les seves fotos a Instagram amb l'etiqueta #santantoni19_afocer, entraran en concurs per un cap de setmana per a dues persones. El veredicte es farà públic el dia 2 de febrer. Bases a afocer.cat.

A.B.

Altres imatges:
AJORNAT. Arriba la 126a Festa de Sant Antoni Abat a Ripollet -Imatge 2-AJORNAT. Arriba la 126a Festa de Sant Antoni Abat a Ripollet -Imatge 3-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal