degradat blanc
ripollet.cat
TrÓmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons

08/01/2019

En breu comenšarÓ l'execuciˇ de dos importants projectes al parc dels Pinetons. Es tracta, d'una banda, de la construcciˇ d'un skatepark d'uns de 1.100 m2 i, d'altra banda, de la creaciˇ d'una zona verda com a bosc humit a l'espai de l'antic Torrent Tortuguer. Ambdues actuacions es preveuen comenšar a mitjans gener i tenen un pressupost total d'1,2 milions d'euros. L'└rea Metropolitana de Barcelona ha assumit tant la redacciˇ com el cost d'execuciˇ dels projectes, en resposta a la reivindicaciˇ d'inversions, per part de l'equip de govern, en el parc metropolitÓ dels Pinetons.

L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons  -Imatge 1- L'skatepark ha estat un dels equipaments mÚs reivindicats per les persones joves de Ripollet. ╔s per aix˛ que l'Ajuntament va treballar en l'elaboraciˇ d'un avantprojecte municipal, amb la participaciˇ de joves skaters i patinadors/es de Ripollet a diferents reunions i trobades. L'skatepark estarÓ ubicat al bell mig del parc dels Pinetons i tindrÓ una superfÝcie d'uns 1.100 metres quadrats. La infraestructura tindrÓ com a elements constructius baranes, rampes i escales, seguint el concepte d'skate plaša. El cost d'execuciˇ d'aquest projecte Ús de 241.460,23 Ç.

Al mateix temps, s'iniciaran les obres de recuperaciˇ del Torrent Tortuguer, a l'espai que actualment s'utilitza com a aparcament de la zona de les barbacoes. Un aparcament que serÓ traslladat al recinte firal. Amb l'enjardinament d'aquest espai com a "bosc humit" s'aconsegueix enllašar el parc dels Pinetons amb la Casa Natura. El projecte pretÚn recordar el torrent que va ser entubat per sota del carrer, amb una zona verda on es plantaran espŔcies de zones humides, per tal de recrear l'espai original. Aquestes obres tenen un tenen un pressupost d'execuciˇ de 958.096,79 Ç, impostos inclosos, i es complementen amb les obres de construcciˇ del carril bici del Torrent Tortuguer, ja en marxa i amb un cost de prop de 150.000 Ç, assumit al 50% per l'Ajuntament i l'└rea Metropolitana de Barcelona.

NP/A.B.

  • Defensora de la Ciutadania
  • AnyScenica
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal