degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La campanya #Hovolemtot accelera les negociacions per l'institut-escola

28/11/2018

L'AFA Els Pinetons, a través d'una nota de premsa, ha comunicat a InfoRipollet que han rebut una carta del Director de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas, on reconeix la necessitat de canviar el ritme de les negociacions. Segons la missiva, Viñas comenta que el "tempo era fer un treball conjunt amb l'Ajuntament fins el 15 de desembre i després plantejar aquesta feina a la comunitat educativa". Però la mobilització de les famílies, diuen des d'Ensenyament, "ens obliga a definir la proposta amb menys temps del que necessitàvem, perquè implica una visió general de tots els centres de Ripollet". El Departament s'estima més establir el contacte a través dels Consells Escolars "dels centres que ho demanin" sense descartar una reunió específica amb l'AFA Els Pinetons "si s'escau", una trobada, però, que seria a partir de la segona quinzena de desembre.

La campanya #Hovolemtot accelera les negociacions per l'institut-escola -Imatge 1- L'AFA Els Pinetons s'ha mostrat "sopresa i agraïda" per la celeritat de la resposta i celebra el to dialogant de la missiva. Tot i això, el seu president, Marco Béjar, considera una "presa de pèl" que es marqui el temps de diàleg a partir del 15 de desembre ja que "només quedarà el dret a la rebequeria". També troba "fora de lloc" que ara es parli d'analitzar la situació sota el prisma de la visió general de poble quan "ja fa molts anys que les xifres sobre ensenyament a Ripollet estan molt clares i són públiques". Tot plegat, respon Béjar, és una estratègia per "allargar el calendari, perdre el temps i acabar amb fets consumats".

L'AFA també confessa sentir-se indignada pel canvi d'ubicació de la reunió que Viñas havia de fer dilluns passat amb directors de primària I de secundària de Ripollet just a les instal·lacions de l'escola Els Pinetons I que a última hora es va celebrar a Badia del Vallès. Segons algunes fonts consultades per l'AFA, el detonant d'aquest canvi seria la concentració-cassolada que les famílies havien preparat a les portes del centre coincidint amb aquesta reunió. Segons Béjar, canviar la ubicació de la reunió in extremis és tota una "falta de respecte vers unes famílies que tenen tot el seu dret a expressar les seves reivindicacions".

Continuen les accions de protesta
Tot I la resposta de Serveis Territorials, la comissió per l'institut-escola Els Pinetons continua fent accions diàries per reivindicar millores a la secundària de Ripollet. El colofó serà una concentració dijous vinent, dia 29, fora del municipi, que ha de servir per elevar el problema més enllà de l'àmbit local. Una protesta que coincidirà amb la vaga convocada al sector ensenyament a tot Catalunya. El programa d'accions ha estat adreçat a les famílies de l'escola Martinet per convidar-les a participar de les reivindicacions.

Èxit de participació a les accions

Mentrestant, continuen les adhesions de famílies a la petició dels Instituts Escola solicitats tant per Els Pinetons com per El Martinet. El darrer capítol va ser la cercavila celebrada divendres passat i que va aplegar més de dues-centes persones de la comunitat educativa de l'escola Els Pinetons. La passejada va començar a l'escola i va culminar a la Plaça del Molí amb un manifest llegit pels alumnes del centre. La pluja va impedir poder fer totes les activitats que hi havia previstes i que la comissió es reserva per futures accions. Segons el comunicat de l'AFA, "l'activitat a les xarxes socials d'Els Pinetons s'ha multiplicat un 2000% en els darrers dies, i els missatges difosos a través de Facebook i Twitter han comptat amb més de 31.000 visualitzacions".
NP / A.B.

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal