degradat blanc
ripollet.cat
TrÓmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

Ripollet endega les I Jornades de Mem˛ria Hist˛rica

08/11/2018

La Regidoria de Patrimoni i Mem˛ria Hist˛rica de l'Ajuntament de Ripollet endega, aquesta tarda, les primeres Jornades de Mem˛ria Hist˛rica de Ripollet, amb un programa d'actes que es desenvoluparÓ entre el 8 i el 25 de novembre. El primer acte d'aquestes jornades Ús la presentaciˇ del llibre 'Els Catalans als Camps Nazis', de Montserrat Roig, a les 19 h, al CIP MolÝ d'en Rata.

Ripollet endega les I Jornades de Mem˛ria Hist˛rica -Imatge 1- El diumenge, dia 11 de novembre, es farÓ una sortida gratu´ta per visitar el camp d'aviaciˇ de Rosanes i el refugi antiaeri de l'estaciˇ de la Garriga. Aquesta activitat requereix inscripciˇ prŔvia. El dimarts, dia 13 de novembre, es farÓ la xerrada 'L'exili republicÓ des de la perspectiva de la cinematografia', de la mÓ de Marta Pi˝ol; i el dimecres, dia 14, es presentarÓ el llibre 'Les milÝcies antifeixistes de Catalunya', de Gonzalo Berguer.

Les jornades culminaran amb l'homenatge als joves de Ripollet que van formar part de la Lleva del Biberˇ, el diumenge 25 de novembre, en el 80Ŕ aniversari de la Batalla de l'Ebre. L'acte tindrÓ lloc a la plaša de Pere Quart, a les 11 h. L'objectiu d'aquestes jornades Ús incentivar l'estudi, la recuperaciˇ, la protecciˇ i la difusiˇ de la mem˛ria local.

La lleva del biberˇ i Sever Bigas
L'Ajuntament de Ripollet reconeixerÓ aquests joves que formaven part de les quintes de 1941 i 1942, amb una senyalitzaciˇ permanent a l'espai on va viure Sever Bigas, molt implicat a l'associacionisme ripolletenc, lluitador antifranquista i tambÚ un dels biberons, i que serÓ la primera d'un conjunt sobre llocs de mem˛ria que es vol instalĚlar a la ciutat.

Les I Jornades de Mem˛ria Hist˛rica estan emmarcades en el programa municipal Mem˛ria=Dignitat, basat en els principis de les polÝtiques p˙bliques de mem˛ria: veritat, justÝcia i reparaciˇ, amb l'objectiu final d'evitar la repeticiˇ de qualsevol mena de vulneraciˇ dels Drets Humans.

A.B.

Altres imatges:
Ripollet endega les I Jornades de Mem˛ria Hist˛rica -Imatge 2-
  • Any del llibre
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal