degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte

14/09/2018



Aquest dissabte 15 de setembre, Ripollet inaugurarà l'Espai Maria Aurèlia Capmany, un espai cultural i de lectura a l'aire lliure, ubicat al pati de l'Ajuntament i al costat de la Biblioteca. La creació d'aquest espai, que s'engloba dins la celebració de l'Any del Llibre, commemora el centenari del naixement de l'escriptora Maria Aurèlia Capmany i homenatja, també, el seu pare, el folklorista Aureli Capmany, en 150è aniversari de la mort. La iniciativa ha estat promoguda per la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet i diverses entitats locals. Montserrat Casamitjana, presidenta de la CRAC, en la roda de premsa celebrada aquest dimarts, 4 de setembre, explicava la vinculació de Maria Aurèlia Capmany amb Ripollet: "Va fer que la il·lusió de tenir gegants fos una realitat. Ens vèiem en l'obligació de retre-li homenatge a ella i al seu pare". En Pere i l'Elisenda van néixer el 1990 i va ser Capmany qui descobrí a l'entitat la història dels gegants cremats en un magatzem de Montjuïc, el 1936, els quals havien de participar en l'Olimpíada Popular del 1936 a qui reten homenatge els ripolletencs.

La jornada d'inauguració del nou espai, dissabte, consistirà en un espectacle coordinat pel director artístic i fundador de la companyia Comediants, Joan Font. En ell hi participaran unes 150 persones integrants de diferents entitats ripolletenques: Amics del Teatre, Banda de l'Escola de Música, Colla de Gegants de Ripollet, Colla de Gitanes de Ripollet, CRAC, La Careta Teatre, Descargolats Teatre, Grup de Grallers i Timbalers de Ripollet, Ripolab Hacklab, Societat Coral "El Vallès" i Trabucaires de Ripollet, a més de les artistes locals Anna Casanovas i Noelia España. Font, qui ha dit sentir-se "emocionat des del primer dia" amb el projecte, ha volgut destacar el "valor altruista" de l'espectacle: "Vull agrair a les entitats l'intercanvi i la generositat".

La presentació de l'acte anirà a càrrec de l'actriu Laia Piró i l'acompanyament musical, de Ferran Martínez. Montse Colomé i Comediants s'encarregaran de la coreografia.

L'espectacle inaugural s'oferirà al públic que prèviament hagi recollit la seva entrada gratuïta al Centre Cultural a les 18 i a les 20.30 h. Durant la inauguració, es descobrirà el mural en homenatge a la figura i l'obra de Maria Aurèlia Capmany que decorarà l'espai, obra de l'artista ripolletenc Fullet.

Aquest espai, però, no serà l'únic homenatge a l'escriptora que se celebrarà a Ripollet. L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell ha programat, el 15 de novembre, l'obra "Ens havíem barallat tant!", dins el seu nou Espai Escenari. Es tracta d'un espectacle que dona veu a dues escriptores fonamentals en la literatura catalana del segle XX: Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig.

La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte -Imatge 1-



L'Espai Maria Aurèlia Capmany
El regidor de Cultura, Oriol Mor, en la roda de premsa explicava que la recuperació de l'espai a través de la cultura, "servirà per construir polítiques de foment de la lectura, més enllà de la celebració", així com garantir l'accés a la cultura i ampliar la programació cultural del municipi, ja que l'espai es posa a disposició de les entitats. L'Ajuntament també vol donar resposta a una petició reivindicada per diverses veus sobre la necessitat d'augmentar la presència de les dones al nomenclàtor i als espais públics de Ripollet.

L'Espai Maria Aurèlia Capmany es convertirà, també, en el primer punt de la xarxa d'intercanvi de llibres que l'Ajuntament vol escampar, durant els pròxims mesos, per tot el municipi. A més de fomentar el gust per l'activitat lectora i fer més accessibles els llibres, Mor parlava d'altres objectius: "Es pretén reforçar l'espai públic com un àmbit de socialització, aprenentatge, cooperació i desenvolupament de la ciutadania". S'instal·larà una caseta amb lleixes per encabir-hi llibres de diferents mides.

Durant la primavera i l'estiu, l'Espai Maria Aurèlia Capmany es convertirà en espai públic exterior per a la realització d'activitats culturals per part de les entitats que ho desitgin o de la Biblioteca, que podria traslladar activitats que fins ara tenen lloc a l'interior de l'equipament (hores del conte, recitals, tertúlies literàries, etc.).

S.R.

FOTOS
- Roda de premsa amb la participació, d'esquerra a dreta, de Elisabet Vàzquez, directora de la Biblioteca de Ripollet; Joan Ramon Gordo, president de l'AETMV; Agustí Carmona, ballador i assajador de Gitanes de Ripollet; Joan Nonell, president d'Amics del Teatre; Sergi Galera, productor de Comediants; Joan Font, director artístic i fundador de la companyia Comediants; Oriol Mor, regidor de Cultura; Montserrat Casamitjana, presidenta de la CRAC; Vanessa García, presidenta de La Careta Teatre; Noelia España, ballarina i coreògrafa; Carme Nebrera, presidenta de la Societat Coral "El Vallès"; Paqui Dorado, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet.
- La Brigada Municipal acabant d'acondicionar l'espai per a la seva inaguració aquest dissabte 15 de setembre.

Altres imatges:
La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte -Imatge 2-La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte -Imatge 3-La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte -Imatge 4-La companyia Comediants i entitats locals inauguren l'Espai Maria Aurèlia Capmany aquest dissabte -Imatge 5-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal