degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

L'Associació d'Espectadors celebra aquesta temporada el seu 25è aniversari amb diferents novetats

03/09/2018

El passat 17 de juliol va tenir lloc la presentació de la temporada del 25è aniversari de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell (AETMV). Per commemorar aquests 25 anys d'existència de l'Associació d'Espectadors, s'ha fet una programació anual d'activitats que van des del teatre fins a la música passant per la dansa, l'òpera, la màgia, la comèdia, el drama, l'espectacle familiar, la reflexió i l'humor, tal com indiquen des de la mateixa entitat.

La principal novetat de l'aniversari serà la posada en marxa del projecte "Movem el teatre", que consistirà en diferents accions teatrals als carrers, places i llocs on no és habitual veure teatre, escoltar música o gaudir de la dansa. Comptaran amb la participació del teixit teatral local i qualsevol persona que li agradi actuar. Tindrà lloc cada dia 25 i la primera jornada serà a l'octubre.

L'Associació d'Espectadors celebra aquesta temporada el seu 25è aniversari amb diferents novetats -Imatge 1- Teatre com a eina de cohesió i divulgació cultural
Joan Ramon Gordo, president de l'Associació d'Espectadors, va destacar el fet que "des del començament és l'Associació qui va assumir el lideratge de la gestió i continguts del Teatre del Mercat Vell". També va fer referència a les col·laborcions amb diferents entitats del municipi, sent així el teatre "una eina de cohesió i per passar-ho bé". A l'hora de definir el segell propi que caracteritza l'Associació d'Espectadors, Oriol Olivé, membre de la Junta, destacava la varietat, la diversitat de gèneres i el sentit crític de la programació d'activitats. "Fugim del teatre comercial", afegia Olivé. Per la seva banda, Rafael López, coordinador de les Nits de Música de l'AETMV, parlava de la fiabilitat que dona l'Associació d'Espectadors: "Fa 25 anys que cada any programem 15 espectacles professionals. Cada any fem aquesta difusió cultural".

Portar el teatre al poble el 25 de cada mes
Durant la temporada d'enguany tindrà lloc el projecte "Movem el teatre", en el qual la gent de Ripollet que li agrada actuar sobre un escenari realitzarà diferents accions teatrals als "carrers, places i llocs on no és habitual veure teatre, escoltar música o gaudir de la dansa". Aquesta iniciativa ha estat també fruit de les aportacions i anècdotes de la gent del municipi vinculada al teatre al llarg d'aquests anys. Així ho explicava Judit López, qui està al capdavant de "Movem el teatre": "El 25 de cada mes, menys Nadal, estarem fora del teatre fent diferents accions que ens parlaran d'aquests 25 anys de l'Associació". La primera acció teatral serà el 25 d'octubre.

Apropar la programació entre el jovent
D'altra banda, amb l'objectiu d'apropar la programació del teatre als alumnes de secundària, l'entitat ha establert un acord amb el programa Flipart de la Diputació de Barcelona, "per tal que una proposta d'aquesta campanya pugui realitzar-se en cadascun dels centres de secundària de Ripollet". El president de l'Associació d'Espectadors, Joan Ramon Gordo, explicava que "amb el programa de Flipart, aprofitarem per presentar l'Associació a l'alumnat, a partir d'una exposició". També, el passat mes de maig, l'AETMV ja va signar un conveni de col·laboració amb els instituts de Ripollet i amb l'Escola de Música, per tal de promocionar la programació professional d'espectacles entre l'alumnat.

Una altra novetat de la programació d'aquesta 25a temporada és "Espai escenari". Segons la mateixa entitat, es tracta d'una nova oferta d'espectacles no inclosos dins la programació trimestral, és a dir, fora d'abonament, i que pretén oferir espectacles de petit format. Rafael López, coordinador de les Nits de Música, explicava que "tenim aquest teatre i estem orgullosos, tenim 350 cadires. Però, amb aquest prova pilot, farem pujar a dalt de l'escenari a la gent, els que hi càpiguen".

M.F.

Altres imatges:
L'Associació d'Espectadors celebra aquesta temporada el seu 25è aniversari amb diferents novetats -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal