degradat blanc
ripollet.cat
TrÓmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentaciˇ literÓria a Ripollet

03/07/2018

El passat divendres, 29 de juny, va tenir lloc a El Local la presentaciˇ del llibre Al principi de tot hi ha la guerra (Ed. Sembra llibres), una biografia de l'hist˛ric advocat August Gil Matamala, realitzada per David Fernßndez i Anna Gabriel. L'acte, organitzat pel COP-CompromÝs per Ripollet, va comptar amb la presŔncia de David Fernßndez i el mateix Gil Matamala. David Fontanals va ser l'encarregat de fer la presentaciˇ de l'acte, qui va remarcar que "grÓcies al fet de poder publicar aquest llibre, coneixem el relat de Gil Matamala, la seva lluita i la seva coherŔncia".

Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentaciˇ literÓria a Ripollet -Imatge 1- A continuaciˇ, va parlar David Fernßndez, el qual va recordar els inicis del llibre quan el 2010, juntament amb Anna Gabriel, "es van atrevir" a enviar un correu electr˛nic a Gil Matamala dient que "res ens agradaria mÚs que escoltar la seva hist˛ria". El temps que la CUP va estar al Parlament, el llibre va quedar en suspens, fins que a l'estiu del 2017 es van agafar dos mesos per acabar el llibre, explicava Fernßndez. TambÚ rememorava el que li va dir un cop una companya, sobre que "el llibre Ús un manual de lluita", i ell mateix considera que es tracta d'una obra "contra la tirania de l'oblit". Quant al seu contingut, el seu autor destaca que Ús "un punt de trobada entre generacions" i tambÚ la hist˛ria tal com l'ha explicat Gil Matamala, per˛ narrada per la mirada de David Fernßndez i Anna Gabriel.

Al seu torn, August Gil Matamala va destacar la importÓncia d'estar a Ripollet presentant el llibre, ja que ell va tenir un despatx laboralista a Cerdanyola des del 1972 al 1979. Va definir el llibre com "una cr˛nica d'una Ŕpoca i una generaciˇ". Segons Gil Matamala, "Al principi de tot hi ha la guerra" fa referŔncia a la Guerra Civil, la qual "va definir tota la meva generaciˇ, que vam nÚixer en plena I Rep˙blica". L'advocat tambÚ parla de la seva biografia com una "enorme cura" per fer les paus amb ell mateix i altres persones: "El fet d'haver abocat la meva vida, tant circumstÓncies euf˛riques com doloroses, ha sigut utilÝssim. Quan arriba el moment d'explicar no hi ha psic˛leg que es pugui comparar".

Per ˙ltim, August Gil Matamala va remarcar el fet que la seva hist˛ria fos explicada per dues persones 40 anys mÚs joves que ell, la qual cosa permet que el relat sigui mÚs proper, ja que "hi ha una diferŔncia en el llenguatge". El mateix Gil Matamala va voler animar tothom a llegir el llibre: "Si el llegiu, potser tambÚ us permetrÓ no defallir en la lluita", va concloure.

M.F.

Altres imatges:
Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentaciˇ literÓria a Ripollet -Imatge 2-Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentaciˇ literÓria a Ripollet -Imatge 3-Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentaciˇ literÓria a Ripollet -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Any del llibre
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal