degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La Plataforma en suport de les persones refugiades participa en el manifest d'Obrim Fronteres

20/06/2018

El col·lectiu de Cerdanyola i Ripollet en suport de les persones refugiades i migrants ha participat en el comunicat emès per la Coordinadora Obrim Fronteres (COF) aquest 20 de Juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades. La Plataforma, que col·labora activament amb la COF, reivindica aquest dia com una jornada d'acció i de denúncia de la situació que pateixen les persones que cerquen refugi per refer les seves vides.

La Plataforma en suport de les persones refugiades participa en el manifest d'Obrim Fronteres -Imatge 1- El comunicat insta a les institucions a donar una ràpida i decidida resposta "per superar l'actual dèficit pel que fa a l'acollida de les persones migrants que cerquen refugi a casa nostra". Fruit de mesos de treball i trobades de la COF, que aplega entitats, plataformes i ONGs, s'han fixat diverses prioritats i s'han denunciat les dificultats amb les que es troben. Així, com a prioritats, consideren que cal facilitar l'arrelament, començant per facilitar l'empadronament, la protecció i atenció als menors no acompanyats i el tancament dels CIES. Aquestes accions prioritàries als municipis catalans, també les volen traslladar a Cerdanyola i Ripollet.

En aquest sentit, la Plataforma considera que Cerdanyola i Ripollet "com a ciutats d'acollida i amb ajuntaments d'esquerres, haurien de posicionar-se fermament en facilitar al màxim el procés d'empadronament a totes les persones residents al municipi, sigui quina sigui la seva condició documental acreditativa". L'entitat treballa dins la COF en la redacció d'un protocol d'accés a l'empadronament sense domicili fix a tot el territori, que també faciliti l'empadronament de les persones en situació de no documentació acreditativa, agilitzi els tràmits i garanteixi l'accés als serveis bàsics municipals, de salut i els subministraments d'aigua i d'energia.

La Plataforma denuncia que "en l'actualitat, la disparitat de criteris i l'opacitat del procés obstaculitzen un dret de la ciutadania, establert a la Resolució de 30 de gener de 2015, de la Presidència de l'Institut Nacional d'Estadística i de la Direcció General de Coordinació de Competències amb les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals, sobre instruccions tècniques als ajuntaments sobre la gestió del padró municipal".

D'altra banda, la Plataforma recorda que a l'antiga escola Massana, a la plaça Gardunya de Barcelona, es manté una tancada de migrants que recorda "que els successius governs no han fet els deures" i espera que aconsegueixin "les seves justes reivindicacions".

R.H.

Icona PDF-0,05 Mb - Arxiu 1 
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal