degradat blanc
ripollet.cat
TrÓmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S."

09/03/2018

Aquest dijous 8 de marš, aprofitant la celebraciˇ del Dia internacional de la Dona, el regidor de Cultura, Oriol Mor, el president de l'Agrupaciˇ Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER), Josep Manel Requena, i la comissÓria Gl˛ria Molina van inaugurar la mostra fotogrÓfica "D.O.N.E.S", que es podrÓ visitar fins al 31 de marš, al Centre Cultural.

AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S." -Imatge 1- Mor va voler destacar "el punt de connexiˇ amb la realitat" de l'exposiciˇ, "que utilitza la fotografia colĚlaborativa per explicar el mˇn". Requena va agrair la tasca de tot l'equip i, especialment, de Gl˛ria Molina, encarregada de donar forma als continguts de la mostra. Molina, aprofitant la data assenyalada en quŔ s'inaugurava l'exposiciˇ, va voler reivindicar "totes les persones que no han pogut ser aquÝ avui, que no ho han pogut fer perquŔ les seves condicions laborals o haver de tenir cura d'alg˙ no els ha permŔs fer la vaga feminista d'avui".

L'exposiciˇ, un recull de 37 fotografies cedides pels socis de l'entitat, planteja una reflexiˇ sobre l'evoluciˇ del paper de la dona des d'estructures familiars i socials tradicionals fins a una societat que vol ser mÚs igualitÓria i justa. Es tracta d'una "exposiciˇ inversa", segons Molina, ja que primer es van demanar les fotografies als socis i, desprÚs, es va articular un discurs: "Des d'AFOCER, volem ser ˙tils, connectar amb l'entorn i la realitat social que tenim al voltant", explicava Molina. Aquest discurs proposa un recorregut concret per l'exposiciˇ, organitzat en cinc Ómbits diferents aprofitant les lletres que componen la paraula "dona": DiferŔncia sexual que crea desigualtat social, Oportunitats, Noves visions, Empoderament i Sense lÝmits, mÚs enllÓ dels estereotips.

AFOCER oferirÓ visites guiades gratu´tes a l'exposiciˇ, a cÓrrec de la seva comissÓria, els dies 10 i 16 de marš, a les 11 h, i el 21 de marš, a les 18 h. No cal inscripciˇ prŔvia.

S.R.

Altres imatges:
AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S." -Imatge 2-AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S." -Imatge 3-AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S." -Imatge 4-AFOCER reflexiona sobre l'evoluciˇ del paper de les dones a l'exposiciˇ "D.O.N.E.S." -Imatge 5-
  • Any del llibre
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG.

Redacciˇ i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal