degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Es crea la Taula de Ripollet pel Sí

24/07/2017

Les principals formacions independentistes locals han creat la Taula de Ripollet pel Sí, amb l'objectiu de promoure accions i actes de campanya pel Sí al referèndum d'autodeterminació de Catalunya. El nucli inicial està integrat per aquestes sis organitzacions: ANC, COP-Compromís per Ripollet, Esquerra Republicana per Catalunya, Joventuts d'ERC, Partit Demòcrata Català (PDECAT) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI). La presentació pública es va fer després de la xerrada del diputat de Junts pel Sí, Marc Sanglas, sobre les "Garanties de la Llei del referèndum", organitzada per l'ANC, el divendres, 21 de juliol.

Es crea la Taula de Ripollet pel Sí -Imatge 1- Crida a l'adhesió a fer campanya pel Sí
Segons una nota de premsa de la Taula, "un cop finalitzada la campanya del Pacte Nacional pel Referèndum i signat el Pacte Local referendatari ens trobem en una nova fase del procés independentista. Aquesta ve determinada per la proximitat de la celebració del referèndum d'autodeterminació del primer d'octubre, el qual serà vinculant i se celebrarà amb totes les garanties jurídiques i democràtiques". A més, la Taula pel Sí fa una crida per aplegar "totes aquelles formacions polítiques, entitats i col·lectius de Ripollet el vincle d'unió de les quals sigui la determinació ferma de fer la campanya pel Sí". Segons el comunicat, "l'objectiu de la Taula pel Sí és el de trobar la manera que, des de la transversalitat ideològica i de criteris, ens uneixi per a fer accions i actes de campanya en comú. Ara més que mai cal la unitat d'acció de les forces independentistes".

Marc Sanglas explica com s'organitzarà el Referèndum
El diputat de Junts pel Sí, Marc Sanglas, va donar les claus de l'organització del referèndum i va contestar els dubtes del públic. Sanglas va explicar que en les pròximes setmanes s'impulsarà una llei que serà la base de les garanties per fer el referèndum, que es farà amb les mateixes garanties democràtiques que tots els processos electorals anteriors, que el vot serà vinculant i que tindrà la infraestructura habitual. A més, va voler deixar clar que els treballadors públics que col·laborarin estaran emparats per la Llei i que el govern català impulsarà un cens per poder votar. Com a novetat, va destacar la Sindicatura Electoral, que garantirà la transparència i objectivitat del procés electoral. I també que el Referèndum tindrà garanties de validació internacionals.

Pròxim acte, adreçat al jovent
L'ANC ha convocat un nou acte, en aquest cas adreçat específicament al jovent, amb el nom "Vine a fer una 'birra' pel Sí!". Comptarà amb l'assistència de representants de formacions juvenils independentistes: Júlia Vernet (ANJI), Bernat Picornell (JERC), Anna Montfort (AJIC) i Núria Ramon (JNC). La trobada serà la Bistrot Bessones (carrer Pau Casals, 25), dimecres, 26 de juliol, a les 20 hores.

Fotos:
- representants de les forces promotores de la Taula del Ripollet pel Sí
- Josep M. Vinyes (Ripollet per la Independència - ANC). Marc Sanglas (Junts pel Sí) i Núria Gorina (presidenta de Ripollet per la Independència - ANC)
- Marc Sanglas (diputat de Junts pel Sí)
- Sala d'Actes del Centre Cultural durant l'acte

Altres imatges:
Es crea la Taula de Ripollet pel Sí -Imatge 2-Es crea la Taula de Ripollet pel Sí -Imatge 3-Es crea la Taula de Ripollet pel Sí -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal