degradat blanc
ripollet.cat
Tràmits
Patronat
Serveis
Ciutat
ombra

Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles

14/06/2017

Aquest dimarts, 13 de juny, va morir Emma Maleras, reconeguda ballarina i coreògrafa de dansa espanyola, nascuda a Ripollet l'any 1919. Maleras va ser coneguda especialment per haver creat un mètode d'aprenentatge per tocar les castanyoles. Aquest mètode es va convertir en un referent internacional i, a més de la seva dilatada trajectòria artística, la va fer valedora de premis com la Medalla de les Belles Arts, la Medalla al Mèrit Artístic i el Premi d'Honor de l'Institut del Teatre.

Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles -Imatge 1- A Ripollet, la figura d'Emma Maleras va ser homenatjada l'any 1996 amb la inauguració d'una plaça al seu nom al barri del Pont Vell, on va néixer. Posteriorment, l'any 2007, Maleras es va convertir en una de les personalitats de l'exposició permanent del CIP Molí d'en Rata "Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada". En aquest espai estan exposades les seves castanyoles de concert, cedides per l'artista, així com diverses castanyoles que va adquirir arreu del món durant la seva carrera musical.

L'Associació d'Espectadors de Teatre del Mercat Vell també ha volgut recordar la figura de Maleras, amb les imatges de l'homenatge que l'entitat va fer a la ballarina ripolletenca al desembre de 1994.

Fotos 2-5: Arxiu de l'Associació d'Espectadors

R.H.

Altres imatges:
Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles -Imatge 2-Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles -Imatge 3-Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles -Imatge 4-Mor la ballarina i coreògrafa Emma Maleras, referent en el món de les castanyoles -Imatge 5-
  • Any Clavé
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni Municipal
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Patronat de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Patronat Municipal de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal