degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll

05/06/2017

Un grup d'ornitòlegs de Ripollet han iniciat una campanya de protecció dels nius dels corriols petits que crien els seus ous a la riba del riu Ripoll. Els ornitòlegs Antonio España, Jesús Alfonso, José Pozas i Naike Abad han construït gàbies de protecció dels ous i han clavat cartells d'avís per a les persones que passegen pel riu.

Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll -Imatge 1- Els ornitòlegs van explicar que el 2013 van iniciar un treball d'anellament del corriol petit, una espècia protegida que vola des d'Àfrica fins al Ripoll per pondre els seus ous. Els tres ornitòlegs van apuntar que el nombre més gran de parelles de corriols s'han localitzat al curs del riu que passa per Ripollet.

Aquests ous són molt petits i s'assemblen molt a les pedres de la riba del riu, per la qual cosa es confonen i poden ser trencats de forma accidental o bé menjats per depredadors. "Hem perdut uns 68 ous", es va lamentar España. "És un problema bastant greu", va afegir.

Per aquest motiu, els tres ornitòlegs han creat dues gàbies especials per a aquests ocells on poden pondre els ous de forma segura. A més, a prop d'aquestes gàbies han aixecat cartells per conscienciar la gent de la preservació d'aquesta espècia. "També comptem amb la complicitat dels hortolans del voltant", va assegurar España.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va manifestar la intenció d'ajudar els ornitòlegs l'any vinent "amb accions més concretes". Per això sol·licitarà a l'Institut Català d'Ornitologia ajuda i mitjans per protegir els corriols del Ripoll.

E.P.

Altres imatges:
Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll -Imatge 2-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal