degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Cultura i Tradició participa en la catifa de flors a la Grand Place a Brussel·les amb els seus tints

23/08/2016

Com ja és tradició, el passat 12 d'agost la Grand Place de Brussel·les va acollir l'elaboració d'una gegantina catifa de flors, un esdeveniment que cada any aplega milers d'aficionats i que ha rebut importants reconeixements a escala mundial. Ripollet hi era representada per l'Associació Cultura i Tradició, que enguany ha estat l'encarregada de tenyir encenalls de color violeta porpra i blau genciana. L'entitat va treballar intensament des de febrer fins a juny, per enviar 153 caixes d'encenalls perfectament tenyits. És la primera vegada a la història que catifaires d'altres llocs d'Europa participen tan activament en l'elaboració de la catifa.

Cultura i Tradició participa en la catifa de flors a la Grand Place a Brussel·les amb els seus tints -Imatge 1- Des de l'Associació Cultura i Tradició, asseguren que aquest fet "posa de manifest la confiança i valoració que tenen a l'exterior de l'art del tintat; és un reconeixement també a la nostra tradició i als nostres costums". L'entitat destaca "l'interès pels encenalls tenyits a Ripollet que va mostrar l'ambaixador de la UNESCO a Brussel·les, que va visitar la catifa en el procés d'elaboració i al qual se li va poder explicar tot el mètode del tintat". La catifa va quedar muntada fins al dia 15 d'agost, dies en què els dos colors elaborats a Ripollet, el violeta i el blau, van brillar amb tota la seva intensitat a la Grand Place de Brussel·les.

La catifa feia 100 metres de llarg per 25 d'ample, omplint tota la plaça belga. Flowers Carpet és l'entitat organitzadora de la catifa que se celebra bianualment. Enguany l'associació compleix 20 anys i ha dedicat la catifa al Japó.

Fotos: Cultura i Tradició

J.S.

Altres imatges:
Cultura i Tradició participa en la catifa de flors a la Grand Place a Brussel·les amb els seus tints -Imatge 2-Cultura i Tradició participa en la catifa de flors a la Grand Place a Brussel·les amb els seus tints -Imatge 3-Cultura i Tradició participa en la catifa de flors a la Grand Place a Brussel·les amb els seus tints -Imatge 4-
  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal