Les entitats culturals, juvenils, esportives i veïnals del municipi poden presentar les seves propostes fins al 10 de juny.
El Ple del passat 24 de setembre de 2020 va aprovar el Reglament Municipal de Nomenclàtor de Ripollet, arran d'una moció impulsada pel Jovent Republicà de Ripollet, per tal de feminitzar i dignificar el nomenclàtor. Ara, un cop aprovat aquest reglament, s'obre el període de presentació de les candidatures dels/les membres que formaran part de la Comissió de Nomenclàtor. Aquesta Comissió tindrà l'objectiu de nomenar les vies urbanes, espais públics d'interès, equipaments municipals i edificis amb valor històric i/o patrimonial de la ciutat.
El procés de selecció està adreçat a totes les entitats culturals, juvenils, esportives i veïnals locals. El període de presentació de candidatures serà del 31 de maig a l'11 de juny al registre de l'Ajuntament de Ripollet. La votació tindrà lloc el proper 5 de juliol, de les 19 h a les 20.30 hores, al Centre Cultural. Tota la informació es pot consultar a ripollet.cat.
L'òrgan d'assessorament, que estarà adscrit a la Regidoria de Patrimoni i a la d'Urbanisme, incorporarà, en la mesura que sigui possible, la paritat de gènere en la seva composició i estarà format per la presidència, la secretaria i els vocals, amb representació de tots els grups polítics amb presència al consistori, d'entitats culturals, esportives, juvenils i veïnals i de la Taula Feminista. També comptarà, amb veu però sense vot, amb una representació de la Comissió Tècnica del Nomenclàtor. Aquesta darrera comissió, que serà la que avaluarà tècnicament les propostes rebudes, que seran debatudes en el si de la Comissió de Nomenclàtor, estarà integrada per la cap d'unitat de Patrimoni i Memòria històrica, el Director dels Serveis Tècnics, el responsable municipal d'Arxiu i gestió documental de Ripollet, més un membre del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental.
Funcions de la Comissió
Entre les funcions de la Comissió no només es troba recollir informació i propostes de noms de les vies urbanes i espais públics sense denominació; sinó també complementar-ho amb un treball històric del nomenclàtor per tal d'identificar l'origen real dels noms dels carrers, els seus antecedents i els motius pels quals es van escollir. I tot això amb una eina participativa i igualitària.
NdP