L'acompanyament a les persones grans, cobrir les necessitats bàsiques i l'educació són les principals prioritats fixades, al voltant de les quals s'han plantejat algunes accions de voluntariat.
La Coordinadora pels drets socials de Ripollet, sorgida de la subcomissió de Drets Socials de la Taula del Pla de Xoc, va tornar a reunir-se el passat 8 d'octubre per tal de treballar en nous projectes, que volen posar en marxa aviat. Aquests estarien centrats en temes relacionats amb l'acompanyament a la gent gran; les necessitats bàsiques, especialment l'alimentació, i també les necessitats de les famílies en l'àmbit de l'educació, sobretot per salvar la bretxa digital. La coordinadora està constituïda per prop d'una quinzena d'entitats locals, principalment de caràcter social, però també juvenils i de lleure, i compta amb representació de diferents forces polítiques i amb tècniques municipals.
Tenint en compte que a la darrera reunió es van valorar com a prioritats la soledat i l'alimentació, la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va iniciar la reunió explicant que aquest estiu Càritas i Creu Roja han estat treballant tot el mes d'agost, amb el suport de l'Ajuntament, per tal d'atendre setmanalment unes 150 famílies, en l'àmbit alimentari. A més, La Gresca ha donat servei durant el mes d'agost a 60 infants de 3 a 11 anys i a 17 joves, incloent-hi el servei de menjador. Muñoz també va explicar que, finalment, no es va poder gestionar de manera adequada i segura la campanaya de donació d'aliments prevista a l'estiu. Quant al tema de la soledat, es va informar que els mesos d'agost i setembre s'han ofert tallers d'artteràpia i memòria per a gent gran i que s'ha posat en marxa el telèfon d'atenció a la gent gran, que es va comunicar a totes les persones grans per carta, adjuntant un imant amb el número i l'horari d'atenció.
El regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que, seguint la proposta del Pla de Xoc, s'ha licitat el servei de wifi públic educatiu per tal de combatre les desigualtats i la bretxa digital. Una "solució de futur", com va explicar Mor "que presenta nous reptes", amb el disseny del seu desplegament. Així, es va plantejar a la coordinadora la possibilitat de portar a terme un projecte de mentoring digital, per tal que els voluntaris acompanyin les famílies i també aquelles persones grans que vulguin familiaritzar-se amb les noves tecnologies.
Pel que fa a altres futurs projectes, es van realitzar diferents propostes, com ara fer una recollida d'aliments, en diferents punts fixos, establint com a punt central el Mercat Municipal i fent actuacions de dinamització puntuals. Des de la Comissió de refugiats també es va parlar de la possibilitat de fer una activitat de neteja d'entorns naturals del municipi, principalment amb voluntaris nouvinguts, per tal de fomentar la inclusió i el coneixement de l'entorn. Les propostes es concretaran en una nova reunió fixada per la setmana vinent.