Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| Plànol
[Actualitat]
   Agenda
   Arxiu fotogràfic
   Enllaços
   Mitjans
      El Butlletí
      Ripollet Ràdio
   Notícies
[Ciutat]
   Entitats
   Festes
   Història
   Llocs d'interès
   Plànol
   Urgències
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Comissió Festa Major
      Consell Administració
      Regidoria de Cultura
   Equipaments PMC
      Biblioteca
      Centre Cultural
      CIP
      Molí d'en Rata
      Sales d'exposicions
         Sala 1
         Sala d'Art
         Vestíbul del CC
      Teatre Auditori
   Pla Acció Cultural
   PMC virtual
      Correu al PMC
      Impresos
   Publicacions oficials
      Acords
      Edictes i anuncis
      Perfil del contractant
      Reglaments, ord. i bans
   Serveis
L'Ajuntament presenta el SIAD i la campanya 'Quan jo vull'
Dijous, 24 de gener de 2019
Imatge 537

Les oficines de Drets Socials han acollit aquest migdia la presentació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el SIAD Ripollet, i la campanya de promoció del servei, sota l'eslògan 'Quan jo vull'. La regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Reyes Muñoz, acompanyada de la tècnica de l'àrea i les responsables del servei, ha presentat el SIAD com "una atenció integral i un treball interdisciplinari, partint de la resiliència i amb una mirada feminista".
Muñoz també ha explicat que s'ha apostat per reforçar el servei, ampliant les hores d'atenció i donant cobertura també a joves a partir dels 16 anys. L'equip de SIAD està format per una agent de gènere, que fa la primera acollida i estableix el pla d'atenció individual; una psicòloga i una advocada. A més, el servei pot donar atenció, a través de les educadores socials de l'àrea, als fills i filles de les dones ateses, en cas que sigui necessari. Tot i ser un servei enfocat a la dona, el SIAD també realitza la primera acollida a persones LGTBI que pateixen o hagin patit violència o discriminació per la seva condició sexual o de gènere.

El SIAD, que es va reprendre l'estiu passat, després de nou mesos gairebé inactiu, s'ofereix ara a través d'una licitació per dos anys, prorrogable a quatre, adjudicada a la Fundació AGI. A banda d'atendre aquelles persones que demanen cita prèvia a través del telèfon 935 046 040 o del correu electrònic siad@ripollet.cat, també reben persones derivades d'altres serveis, municipals o externs, com poden ser els centres sanitaris o Policia Local. De setembre a desembre de 2018, el SIAD va atendre un total de 43 dones, la major part víctimes de violència masclista.

'Quan jo vull'
Amb aquest missatge clar i concís, el SIAD vol donar-se a conèixer i apropar-se a les dones, ja sigui en situació de violència masclista, conflictes o necessitats socials, psicològiques o jurídiques, per dir-les que poden adreçar-se al servei quan elles vulguin, "per tal d'acompanyar-les i ajudar-les a prendre decisions respecte a la situació que viuen", com ha explicat l'agent de gènere, Noemí De la Hera. Es tracta d'un missatge positiu, d'apoderament de la dona, en la línia de la campanya 'Només sí vol dir sí'.

Per tal de fer la difusió adequada, a més de la cartelleria general, l'Ajuntament ha editat 5.000 díptics explicatius i 2.000 xapes amb el lema 'Quan jo vull', que repartirà a equipaments i centres educatius. També muntarà un estand el pròxim dimecres, 6 de febrer, a la zona del Mercat Setmanal, i el divendres, 8 de febrer, a la plaça d'Emma Maleras, de 10.30 a 12.30 h.

NdP


Més imatges:
Imatge 1

Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email

Continguts relacionats amb aquest:
- Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) [Departaments]





ripollet.cat

Any Espriu
Informació de Comunicació
PAME
PMO
PMC
PMC
PMC
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Patronat de Comunicació  |  Traducir/Translate/Traduire
2007 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Get Firefox    Valid HTML 4.01 Transitional    ¡CSS Válido!